Bűnügy

Halálra verték, kifosztották és magára hagyták a tehénpásztort

Tíz évet kapott az a fiatal, aki két társával együtt 2018 augusztusában megölt egy pásztort, Ózd külvárosában. A gyilkosság idején a legidősebb fiú is csak 16 éves volt, két társa pedig alig múlt 14. Őket is elítélte a bíróság. Az eljárás során az is kiderült, hogy a fiatalok különös kegyetlenséggel ölték meg a férfit, majd kifosztották.

Különösen kegyetlen módon végeztek az áldozattal

2018 augusztusának utolsó napjaiban ment el a három fiú a pásztorhoz. A férfi Ózd egyik külvárosi részén élt a lakókocsijában. A pásztor ezer forintot adott a fiúknak, hogy vegyenek bort. Miután visszaértek, rögtön fel is bontották az italt, ezután romlott meg a hangulat a társaságban. Szóváltásba keveredtek, és az egyik fiatal bántalmazta a gulyást, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A fiút a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó súlyos testi sértés gyanúja miatt.

A rendőrök először csak a legidősebb, 16 éves fiút vették őrizetbe, de később kiderült, hogy két 14 éves rokona is segített neki a gulyás bántalmazásában. A bíróság szerint különösen kegyetlen módon végzett a három fiatal az áldozattal.

A megvert férfit ezután magára hagyták. A tehénpásztor holttestére munkaadójának a fia bukkant, azt követően, hogy a szomszédok szóltak neki, hogy az állatok szanaszét legelésznek a környéken. A kegyetlen fiatalok közül a legidősebbet 10, míg társai 4-4 év szabadságvesztésre ítélte most a bíróság.

(Fotó: illusztráció)