Bűnügy

Csúnyán megaláztak egy tinédzsert Szombathelyen, büntetőeljárást indított a rendőrség

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja annak a több közösségi oldalra is feltett videónak a hátterét, amelyen az látható, hogy tizenéves fiatalok megalázzák egyik társukat, arra kényszerítve, hogy négykézlábra ereszkedve csókolgassa a cipőjüket. Az esetről készült videofelvételek elterjedtek az interneten.

 

A videó azzal kezdődik, hogy az áldozat középen térdel, a többiek körbeveszik, majd sorban odanyújtják a lábukat, és a fiú a cipőiket kezdi el csókolgatni. Ezt követően a sértett fiú megkérdezi: „ennyi?”, majd amikor azt mondják, hogy „igen”, felkel.

Ezután viszont odalép az egyik zaklató, és azt parancsolja, hogy megint térdeljen le és hajtsa rá a fejét a lábára, és úgy csókolja meg a cipőjét. Amikor ezt megteszi, azt válaszolja: „Okos kutya”, és jönnek a többiek, akiknek szintén végigcsókolja a cipőjét. Közben végig megjegyzések hallhatók, az is szóba kerül, hogy a felvétel kikerül-e az internetre.

A rendőrség oldalán megjelent közlemény szerint a büntetőeljárás a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra érkezett feljelentés alapján indult. Egyelőre még vizsgálják, hogy valóban Szombathelyen történt-e az eset.

A Nyugat.hu megtalálta a megfélemlített kamasz édesapját, aki a lapnak elmondta: megismerte a fia hangját, akinek a felvételen is jól látható a kezén az a speciális szenzor, amelyen keresztül naponta hatszor inzulint kap, ugyanis a fiú négyéves kora óta cukorbeteg. 

A tettesek már ismertek, egy nyolcfős bandáról van szó, akik másokkal is megtették már ugyanezt. Csapatban járnak, élvezik, ha másokat megfélemlítenek, negyvenkilós kisfiúk, akik egyedül nem mernék megtenni azt, amit bandában csinálnak. Egy ismerősöm elmondta, hogy nemrégiben egy kidobóban emberükre találtak, arról valószínűleg nem tesznek fel videót” - számolt be az édesapa.