Bűnügy

Fél év után megszüntették Herczeg Zoltán divattervező letartóztatását

Fél év után kiengedték a rács mögül Herczeg Zoltándivattervezőt, akit tavaly októberben tartóztattak le - egy másik férfival együtt - drogkereskedelem gyanúja miatt. A cselekmény büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

 

Drogkereskedelemmel gyanúsítják

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésre válaszolva azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró - az ügyészi indítvánnyal egyezően - megszüntette a gyanúsítottak letartóztatását, és augusztus 20-ig nyomkövetős bűnügyi felügyeletbe helyezte őket.

„Mind a két gyanúsított csak külön engedéllyel hagyhatja el az otthonát. Hogy ne tudjanak összebeszélni ezért hetente egyszer, két különböző időpontban hagyhatják el a lakásukat azért, hogy biztosítsák a mindennapi életükhöz szükséges feltételeket” - mondta Szabó.

A divattervezőre és a másik férfire még október 21-én csaptak le a nyomozók. Egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál pedig körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak.

Herczeg a drogfogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta az elfogását követő kihallgatása során. Az ügyész néhány nappal ezelőtt indítványozta a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletbe helyezését. Az ügyben eljáró nyomozási bíró pedig az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a régi házi őrizetnek megfelelő kényszerintézkedést.

A kábítószer-kereskedelem büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.