Bűnügy

Rendőrök veszélyeztetésével vádolnak egy cigarettacsempészt

Személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettek miatt emeltek vádat egy 29 éves férfi ellen, miután 2021 nyarán több településen keresztül menekült a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök elől.

Akár 7 és fél év szabadságvesztéssel is büntetheti a bíróság

Az illetékes ügyészség tájékoztatása szerint a rendőrök augusztusban egy csempészett cigarettát szállító tehergépkocsit szerettek volna megállítani.

A járőrök egy szolgálati jelleggel ugyan nem rendelkező, de megkülönböztető jelzésekkel ellátott személyautóból - bekapcsolt fényjelzés mellett - szólították fel megállásra a vádlottat. Ő azonban megpróbált meglógni, miközben a két gépkocsi többször kis híján összeütközött. A rendőrök végül a társaik segítségével elzárták a vádlott útját, mire ő egy földútra kanyarodva gyalogosan próbált tovább menekülni. A férfit másnap az otthonában fogták el.

A tehergépkocsiban mintegy 9 ezer doboz ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak (értéke több mint 16 millió forint). A letartóztatott férfi a nyomozás során tagadta a terhére rótt bűncselekményeket, amelyeket halmazatban akár 7 és fél év szabadságvesztéssel is büntetheti a bíróság.