Bűnügy

Kutyasétáltatásnak indult, súlyos testi sértés lett belőle

A Budapest XVI. kerületi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki egy kapával két férfit és egy kutyát is bántalmazott a fővárosban.

Kutyát sétáltatni indult egy család 2022. március 27-én, 21 óra körül Budapest XVI. kerületében, amikor az egyik házból egy kutya szaladt ki hozzájuk. Az ebet követte gazdája is, aki minden előzmény nélkül trágár szavakkal illette a családot, majd kezében egy kapával a sértettek kutyájára támadt. A férfi ütését az egyik gazda próbálta tompítani úgy, hogy kezét a kutyája fölé tartotta, de támadást elhárítani nem tudta.

Miután a bántalmazott eb elszaladt, a támadó a gazdákat vette célba; először az idősebb sértettet vágta fejbe a kapa nyelével, majd a szerszám éles részét használta egy szemtáji ütéshez. A férfi a bántalmazás következtében a földre zuhant, és súlyos sérüléseket szenvedett. A negyedik ütés a sértett férfi fiának fejét érte, ő könnyebben sérült meg.  

A BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 60 éves K. Józsefet elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete​, továbbá állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészségnek.