Aktuális

Sokkolót használt a Valton Security biztonsági őre a Krúbi-koncerten

Pénteken volt Krúbi első arénás koncertje. „Olvasóinktól kapott levelek és reddites posztok, kommentek szerint az esemény nemcsak a kulturális értéke miatt maradt emlékezetes” - írja a 444.hu. A Valton Security biztonsági őrei több, a kiemelt állóhelyre szóló jeggyel rendelkező vendéggel összetűzésbe keveredtek, egy emberrel szemben sokkolót is alkalmaztak. „Több videót is kaptunk a sokkolós esetről, illetve jelentkezett az a V. B. monogramú olvasónk is, akit a biztonsági őrök bántalmaztak” - közölte a hírportál.

„A videón engem lökdösnek, rángatnak a biztonsági őrök, és sokkolót is használnak” - írta V. B. (a 444-nek megírta a teljes nevét, fotót is küldött a sérüléseiről, de kérte, hogy teljes nevét ne írják ki). A levelében leírta, hogy ő hogyan emlékszik vissza arra, ami történt.

„Kb. a második szám alatt jutottunk el oda, hogy bemenjünk a kiemelt állóhelyre (...), a biztonsági őrök arra hivatkozva nem engedtek be, hogy elfogyott a karszalag. És ezt már azonnal üvöltözős, lökdösős stílusban tették meg. Akkor fajultak el a dolgok, amikor barátnőmet és a sógornőmet is úgy ellökték, hogy el is estek. Sógorom odament hozzájuk, amikor barátnőmet ellökték, őt már egyből egyszerre többen is fogták és ütötték (...) Mindeközben mi kicsit arrébb voltunk, és ott történt a sokkolós eset. Ezután valahonnan hoztak még karszalagot, de megint nem eleget”. A társaság egy része bejutott, de a levélíró esete „egészen addig fajult, hogy kettőnket egy barátommal fojtogató szorító fogásban tartottak, és kb. 8-an jöttek ránk”, végül, ahogy ő fogalmazott, „ki is rakták” az arénából.

A Redditen más, szervezési problémákat taglaló panaszok is megjelentek. Többek között azt említették, hogy a kiemelt állójegyet vásárlókkal „sem az előző nap kiküldött e-mailben, sem egyéb csatornákon nem kommunikálták a szervezők”, vagyis nem tájékoztatták őket arról, hogy a jegyük lecsippantásakor egy karszalagot kellett volna kapniuk. Ahogy az egyik redditező írta, a helyükhöz tartva egy kordon fogadta meg pár valtonos, akik nem engedték tovább őket. „Ezen a ponton már bőven ment a koncert, az ember ott áll a drága pénzért vett jeggyel és meg van lopva (...) Egy ponton kialakult egy feszkó, amikor többen átakartak menni a kordonon, megtolták azt, néhány embernek sikerült is, de az őrök pár embert (fiú/lány együtt) elkaptak és elkezdtek erőszakkal visszatolni. Itt volt hajtépés, kurvaanyázás és sokkolás”.