Aktuális

Pénteken leállhat a budapesti tömegközlekedés, mert az állam nem fizeti a ráeső részét

November 25-ig, azaz csütörtökig elég a BKV költségvetése. A főváros vezetése fontolóra vette a fővárosi tömegközlekedés teljes leállítását. Arról egyelőre nem született döntés, hogy ez pontosan mikor és milyen hosszú időre történhet meg.

Orbán ott tesz keresztbe a fővárosnak, ahol csak tud

A tömegközlekedés finanszírozását 60 százalékban a főváros, 33 százalékban a jegybevételek és 7 százalékban az állami támogatás biztosítják. Ez utóbbi 12 milliárdot tenne ki ebben az évben, ám eddig egy forintot sem kapott Budapest. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes már korábban is jelezte, hogy emiatt korlátozó intézkedésekre is sor kerülhet a fővárosi közösségi közlekedésben. Most azt mondta, bízik abban, hogy szerda éjfélig megkapják a támogatási szerződés tervezetét. Idén ugyanis még csak ezt sem kapták meg az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztériumtól.

Ha szükség lesz a leállásra, akkor előtte az utasokat tájékoztatják majd a helyzetről, arról, hogy a kormány mulasztása miatt nem tud működni a BKV, majd csak ezután állítanák le a cég működését.

Nem kétséges: Orbán Viktor mindent elkövet annak érdekében, hogy kivéreztesse Budapestet.