Sport

Újra a tulajdonosváltásról pletykálnak Újpesten - jön a MOL?

Azt nem lehet mondani, hogy különösebben eseménydús lenne a tél Újpesten, pedig a labdarúgócsapat az utolsó hét bajnokiján mindössze egy pontot szerzett, vagyis éppen indokolt is lehetne a keret megerősítése vagy Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltása.

Gyászosan szerepelnek a lilák

Ehhez képest a lila-fehérek kapcsán leginkább arról lehet hallani, hogy távozott egy-egy játékos, miközben az érkezőként - eddig - csupán az albán Albi Doka érkezését jelentették be a klubnál.

Eközben Lirim R. Kastrati , Milos Koszanovics, Märten Kuusk  és Djordje Nikolics már biztosan elhagyja a Megyeri utat, de könnyen előfordulhat, hogy Oliver Jürgens is lelép. Tegyük hozzá, hogy a felsoroltak után vélhetően egy könnycseppet sem ejtenek majd a lila-fehér drukkerek, sőt, a tendenciát is támogatják, hiszen csupa külföldi búcsúzóról van szó, vagyis jöhetnek a magyar fiatalok.

Ugyanakkor nemhogy ők, de más sem nagyon érkezik az Újpesthez. Vannak olyanok, akik már azt se tartják kizártnak, hogy ez a már unásig ismételt tulajdonosváltás előszele. Szerintük a mostani befektető, Roderick Duchatelet már nem akar új játékost venni, mert közel a megegyezés az új tulajdonossal. Ugyancsak találgatásokra ad okot, hogy a klub egyik munkatársa több beszélgetésben is elmondta: a MOL hamarosan megszerzi az Újpestet. Az állami olajipari vállalat nyárig a Fehérvár FC főtámogatója volt. Amióta kiszállt a Fejér vármegyei klub támogatói közül, folyamatosan arról hallani, hogy Újpesten jelenik meg a cég.

A lila-fehér klubbal kapcsolatban korábban is felvetődött már, hogy új tulajdonosa lesz, sőt, már előszerződést is kötött Roderick Duchatelet egy vevővel (a Kovács Zoltán nevével fémjelzett „befektetőcsoporttal”), de az üzletet végül nem kötötték meg.