Sport

Dárdai Pál távozik a Herthától

Dárdai Pál a szezon után távozik a német másodosztályban szereplő Hertha BSC-től. A magyar edző erről a csapat utolsó hazai mérkőzése után, az 1. FC Kaiserslautern elleni 3-1-es győzelmet követően beszélt a német köztévének.

Újpestre tart?

Dárdai a meccs előtt még csak annyit mondott lehetséges távozásáról, hogy nem akarja kommentálni a témát. Az esetleges döntést pedig a klubvezetésnek kell nyilvánosságra hoznia.

A meccs után már bőbeszédűbb volt a magyar edző. Az ARD-nek adott interjújában azt mondta, nagyon büszke elvégzett munkájára és stábjára is. A szezonkezdet kaotikus volt, de valahogyan túlélték az idényt, miközben támadófocit játszottak, és stadionjuk is végig tele volt.

Dárdai azt mondta, jövőjéről mindig a csapattal, a klubvezetéssel és a szurkolókkal közösen dönt. Ezúttal az lett a megállapodás, hogy nem folytatja az edzői munkát. Hamarosan hivatalosan is kommunikálják majd a döntést.

Dárdai arról is beszélt, hogy a 30 herthás éve alatt ez már a 120. búcsúja. Jövőjéről nincsenek még konkrét elképzelései, először hazamegy a családjához és kutyájához, majd megiszik egy sört és egy bort, valamint rágyújt egy szivarra. A következő héten pedig motiválja a játékosait, mert hétvégén az Osnabrück ellen még lesz egy meccsük a bajnokságban.

Dárdai igazi legendának számít Berlinben. 1997 és 2011 között 286 Bundesliga-meccsen játszott középpályásként, ezzel klubrekordot állítva fel. Visszavonulását követően előbb utánpótlásedzőként dolgozott a klubnál, majd 2015-2019 között, valamint 2021 januárjától novemberéig a felnőttcsapat vezetőedzője volt.

2023 áprilisában nevezték ki harmadszor a berlini csapat vezetőedzőjének. Akkor a Hertha hat fordulóval a bajnokság vége előtt a Bundesliga utolsó helyén állt, így feladata a csapat első osztályban tartása lett. Ez végül nem sikerült neki, a Hertha kiesett a Bundesligából. Vezetőedzői posztját ennek ellenére megtarthatta.

A Hertha idén biztos nem jut fel az elsőosztályba, az utolsó forduló előtt nyolcadik helyen áll a tabellán.

Dárdai Pált legújabban az Újpest FC-vel hozták hírbe.