Politika

Völner Pált Rogán figyelmeztethette: lehallgatja a bűnügyi hatóság

Hangfelvételek mutatják, hogy Völner Pál Schadl Györgyhöz fűződő viszonya hirtelen megváltozott, miután berendelték a Karmelitába - írta meg a Telex a birtokába jutott hangfelvételek alapján.

Sötét felhők gyülekeznek Rogán fölött

A felvételeken hallható, hogy Völner és Schadl 2021. október 29-én még kedélyesen beszélgetett egymással telefonon, a november 3-ai és 4-ei találkozóik részleteit egyeztették. A volt igazságügyi államtitkárt aztán 2021. november 3-án Rogán Antal berendelte a Karmelitába. Ekkor figyelmeztethették, hogy Schadlt lehallgatják.

Ezek után Völner és Schadl november 3-ai lehallgatott telefonbeszélgetése már teljesen más hangulatúnak tűnt, mint az október 29-ei. Völner más hangnemben beszélt, már nem hozta szóba az aznapra beszélt találkozót, és sokkal szűkszavúbbá is vált, ez pedig Schadlnek is feltűnt.

„Baj van?" - kérdezte Völnertől. Az államtitkár azonban nemmel válaszolt, majd egy esztergomi programjára hivatkozva gyorsan rövidre zárta a beszélgetést. (Vélelmezhetően Völner nem akart telefonon fecsegni, miután a Karmelitában Rogán figyelmeztethette: vigyázzon, mert lehallgatja a bűnügyi hatóság.)