Politika

Csúnyán „beégették” Varga Juditot

Az áprilisi választásokba való külső beavatkozási kísérletnek minősítette Facebook-oldalán Varga Judit influenszer miniszter, hogy EP-képviselők egy csoportja a napokban arra szólította fel az EU-t, hogy ne hagyják Orbán Viktornak, hogy elcsalja a magyar országgyűlési választásokat.

 

Az influenszer miniszter egyre görcsösebbnek tűnik

Erről Varga Judit egy külön posztban számolt be. A Facebook koronázatlan királynője ezt írta:

„Zöldpárti és balliberális EP-képviselők egy csoportja levélben fordult az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalához, melyben a magyar választásokba való beavatkozást sürgetik. Az EP-képviselők levele természetesen tele van hazánkat érintő csúsztatásokkal és nemtelen bírálatokkal. Tapasztaltuk, Brüsszelben már hónapokkal ezelőtt kezdetét vette a magyarországi választási kampány. Az európai baloldal célja egyértelmű: befolyásolni akarják a szavazás eredményét.”

Varga állításaira elsőként az ellenzékből Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője reagált. A minisztert Deutsch Tamás egy korábbi, 2006-os nyilatkozatával szembesítette, amiben a Fidesz EP-képviselője - akkor még ellenzékből - maga követelte a kormánypárt nevében az EBESZ Magyarországra hívását. Az Index korabeli cikke így számolt be az esetről:

„A Fidesz azt kezdeményezi, hogy érkezzenek európai megfigyelők a választások mindkét fordulójára Magyarországra, közölte csütörtökön délelőtt Deutsch-Für Tamás, az ellenzéki párt kommunikációs vezetője. Bár a szocialisták egyetértettek azzal, hogy hívják meg a választásra az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet képviselőit, biztos, ami biztos Rogán Antal fideszes-kampányfőnök nyílt levélben is kérte a kormányfőt, hívja el a megfigyelőket.”

Ujhelyi röviden úgy kommentálta a két fideszes nyilatkozat között feszülő ellentmondást:

„Na, ehhez képest most hazaárulást és külföldi beavatkozást kiáltanak a Fidesznél, amiért EP-képviselők ugyanezt szorgalmazzák.”

Pesti Riport: Az Orbán-kormány tagjai közül Varga Juditon érezhető leginkább, hogy bajban van a Fidesz. Görcsösen, fogcsikorgatva, habzó szájjal „ugrik” mindenre, amiről úgy véli, akár egy kicsit is ronthat a „narancsos társulat” választási esélyén. Egyre többször viszi túlzásba a posztolásokat a Facebookon. Úgy tűnik, nem ismeri a mondást: a kevesebb néha több.