Politika

Kövér László azonnali lemondását követeli az egységes ellenzék

Egységesen lemondásra szólította fel az ellenzék Kövér Lászlót, amiért a házelnök arról beszélt tavaly - egy zárt rendezvényen - titkosszolgálati vezetőknek, hogy „a magyar ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt”, és közölte, hogy számít ennek kezelésében a titkosszolgálatok munkájára.

Kövér az egyik leggonoszabb lelkületű ember a politikában

„Megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés és a Fidesz választmányi elnöke a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt a törvényes rend, a szolgálatok alkotmányos kötelességének megszegésére buzdít, amikor a legsúlyosabb nemzetbiztonsági veszélyként azonosítja az ellenzéket, tőlük várva annak „elhárítását”. Kövér szavai a Pegasus-gate közvetett bizonyítékát is jelenthetik, amikor a magyar állam által megvásárolt, terror- és bűncselekmények elhárítására kifejlesztett izraeli kémszoftvert az ellenzéki tér szereplőinek - politikusok, újságírók, médiatulajdonosok, civilek, aktivisták - megfigyelésére használta fel. Legyen világos: beszédével Kövér László több millió, az Orbán-rezsimmel szemben álló magyar polgár ellen is uszít” - írta közös közleményében a DK, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP, az MMM és a Jobbik.

 „Mi, az egységes ellenzék követeljük, hogy Kövér László haladéktalanul adjon magyarázatot arra, kinek a megbízásából és milyen célból tartott a totális állam kiépítésének szükségességére irányuló politikai beszédet a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt, és mandátuma kiterjedt-e arra, hogy a hallgatóságot az ellenzék elleni cselekvésre biztassa.

Követeljük azt is, hogy Orbán Viktor és kormánya foglaljon állást, azonosul-e a Kövér-beszéddel, egyetért-e annak megállapításaival.

Ismét és nyomatékkal követeljük továbbá, hogy az Orbán-kormány adjon számot arról, milyen célból vetette be a Pegasus-szoftvert ellenzéki szerepelőkkel szemben, mire és milyen okból utasította a szolgálatok vezetőit.

Az elmúlt 30 év legmocskosabb hazai botránya, a Pegasus-gate eddig nyilvánosságra került ténysorai alapján Orbán Viktor és kormánya méltatlan Magyarország polgárainak képviseletére, ahogyan Kövér Lászlónak sincs helye a magyar közéletben. A nyilvánosságra került hangfelvétel alapján felszólítjuk Kövér Lászlót, még ma mondjon le házelnöki tisztségéről!

Mi, az egységes ellenzék képviselői a kormányváltás után elszámoltatjuk az Orbán-kormányt valamennyi aljas, mocskos, korrupt ügyével összefüggésben, és igazságos, szolidáris, zöld Magyarországot építünk!

DK
Jobbik
LMP
MMM
Momentum
MSZP
Párbeszéd”