Politika

Hillary Clinton szerint korrupt és kapzsi vezetője van Magyarországnak - megint szép kis csapatba sorolták Orbán Viktort

Hillary Clinton az MSNBC műsorában beszélt arról, hogy aggódik az autoriter rezsimek világszintű térnyerése miatt. Szerinte harcolni kell a dezinformáció és a félrevezető propaganda ellen.

 

„Egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat"

„Úgy gondolom, hogy a demokrácia válságával, a legitimáció válságával szembesülünk, ami egészen odáig hatol, hogy mégis milyen jövő vár az országunkra és a világra. (...) Azzal foglalkozom, hogy kitaláljuk, mit tehetünk ez ellen, és soha nem adhatjuk fel, mert túl sok minden forog kockán”  - mondta az amerikai Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje.

Clinton párhuzamot vont Donald Trump, valamint a Capitoliumot idén januárban megtámadó tüntetők és a világ autokratikus vezetői között, akik szerinte a változás miatt kialakuló félelmet használják fel arra, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, szorongást keltsenek bennük, és ezzel egyszerűen irányíthatóvá tegyék őket a demagógián és a dezinformációkon keresztül.

„Nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat" - mondta az Obama-kormány első külügyminisztere.

Joe Biden amerikai elnök is hasonlóképpen gondolkodhat, mert Európából egyedül Magyarország nem kapott meghívást a 110 ország részvételével zajló decemberi virtuális csúcstalálkozóra, amelynek központi témája a demokrácia lesz.