Politika

Hadházy Ákos: „a Békemenet úgy civil, mint ahogy én pápa vagyok”

Elbocsátották azt a kormánytisztviselőt, akit Hadházy Ákos fedett fel és, aki a Fidesz Tolna megyei szervezetének nevében egy állami cég telefonszámán keresztül toborzott résztvevőket az úgynevezett Békemenetre.

 

Csupa „civil” arc...

Október 23-án ismét megtartják az úgynevezett Békemenet elnevezésű rendezvényt Budapesten, amelyről a szervezői, a Civil Összefogás Fórum azt mondta, hogy magánszemélyek jelentős anyagi támogatásával jöhet létre. Az eseményre hetek óta toborozzák a résztvevőket, a Fidesz tolnai szervezeténél egy telefonon lehetett jelentkezni a megmozdulásra, azonban ez a szám egy állami cég, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt-hez tartozó telefonszám, amit Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő vett észre.

A NISZ a Belügyminisztérium alá tartozik és feladata a kormányzati kommunikációs szolgáltatások biztosítása, a vállalat állítása szerint az úgynevezett Békemenet szervezéséhez semmi közük sincsen.

Fel is hívtam a számot és egy fideszes aktivistát találtam a vonal végén” - mondta Hadházy Ákos. 

A Belügyminisztérium szerint nem a NISZ alkalmazottja volt az, akivel a képviselő beszélt, hanem egy kormánytisztviselő, akinek a szolgálati jogiszonyát október 18. napjával megszüntették. A képviselő úgy véli ez bizonyíték arra, hogy állami alkalmazottak pártutasításokat hajtanak végre.

Ez a Békemenet nevű szerveződés nagyjából úgy civil, ahogy én a pápa vagyok, de ezzel a lebukással, legalább azt láttuk és arra kaptunk bizonyítékot, hogy állami alkalmazottak, állami pénzen szervezik ezt a rendezvényt” - fogalmazott Hadházy Ákos.