Politika

Hová lettek a fővárosi hókotrók?

Nehézkes a közlekedés a havazás miatt a fővárosban, ez pedig több politikusnak is szemet szúrt. Vannak, akik a hókotrók hiányában látják a problémát. Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője Karácsony Gergelynek szegezte a kérdést, amitől a probléma megoldását várja.

Ilyen gépeket egyre ritkábban látni Budapesten

Az időjárás semmit nem kímél, a hó befedte az országot, és egyre nagyobb káoszt okoz az utakon. A BKK közlése szerint a havazás miatt több helyen is fennakadások nehezítik a közlekedést a fővárosban. Így:

·        A 21-es, a 21A és a 221-es autóbusz rövidített útvonalon közlekedik a Széll Kálmán tér és Svábhegy között.

·        A 60-as és a 60A autóbusz nem közlekedik. 

·        A 128-as autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M és a Szent János kórház között közlekedik.

·        A 137-es autóbusz a Bécsi út/Vörösvári út és a Máramaros út között nem közlekedik.

·        A 155-ös autóbusz nem közlekedik, a 156-os autóbusz igénybevételét ajánlják.

·        A 22-es, a 22A és a 222-es autóbusz nem közlekedik. Ideiglenes járat közlekedik a Széll Kálmán tér M és Budakeszi, Honfoglalás sétány között Budaörsön át. A járat megáll Budakeszi, Tesco áruház megállónál.

A fennakadások többek számára is nehézséget okoztak.

A jelenlegi helyzetben Wintermantel Zsolt, a Fidesz—KDNP fővárosi frakcióvezetője, Újpest korábbi polgármestere is hangot adott értetlenségének, és feltette a nagy kérdést: hová tűntek a hókotrók? A politikus közösségi oldalán közzétett bejegyzéséhez képet is csatolt szemléltetésként a korábbi hírekről.

A változás szembetűnő lehet: egy 2012. novemberében írt cikk szerint 100 jármű végezte az utak tisztítását a téli időszakban, a Magyar Narancs 2023. novemberi cikkében 47, erre alkalmas gépről írtak Karácsony Gergely főpolgármesterre hivatkozva. Idén december elején azonban az enbudapestem.hu, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata működtet, több mint 60 járműről írt.

A választ Wintermantel minden bizonnyal Karácsony Gergelytől várja, ugyanis kommentben meg is jelölte a városvezetőt.

A fővárosban tavaly is felmerültek problémák a hókotrással kapcsolatban.