Politika

Hadházy: elég közel jár Rogán Antalhoz az úgynevezett Völner-ügy

Hadházy Ákos szerint itt már nemcsak arról van szó, hogy a végrehajtói kar letartóztatott elnöke elintézett néhány vizsgát a miniszter emberének, hanem arról, hogy ettől a végrehajtói kartól vásárolt egy „alsó hangon félmilliárdos ingatlant Rogán bizalmasa”. „Innentől kezdve nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy elég közel jár Rogán Antalhoz az úgynevezett Völner-ügy” - mondta a független képviselő a Klubrádióban.

Rogán továbbra is hallgat...

Rogán Antal kabinetfőnökénél, Nagy Ádámnál landolt a végrehajtói kar irodaháza, ugyanis Hadházy Ákos tájékoztatása szerint tavaly ősszel Nagy kft.-je vásárolta meg a végrehajtók tulajdonában álló cégtől a Szegedi úti, 1800 négyzetméteres irodaházat.

A független képviselő a Klubrádió Esti gyors című műsorában azt mondta: szerinte ez az ingatlan alsó hangon félmilliárd forintba kerül, és hozzátette, a tulajdoni lapon nem szerepel jelzálogbejegyzés, ami azt jelenti, hogy Rogán Antal bizalmasa, egy kormánytisztviselő hitel nélkül vásárolta meg az irodaházat. „Akkor nagyon jól kereshet ez a kabinetfőnök” - tette hozzá a műsorvezető.

A sajtó korábban bemutatta, hogy amikor Rogán elvált, akkor Nagy Ádám apjának ingatlanába költözött, tőle bérelt luxuslakást, és azt is lehet tudni, hogy Nagy Rogán egyik gyerekének keresztapja. Most viszont megdőlt a kormány állítása, hogy Völner magányos elkövető, és köreikből nincs kapcsolata senki másnak a korrupt végrehajtói körrel. Itt már nemcsak arról van szó, hogy a végrehajtói kar letartóztatott elnöke elintézett néhány vizsgát a miniszter emberének, hanem arról, hogy ettől a végrehajtói kartól vásárolt egy „félmilliárdos ingatlant Rogán bizalmasa”.

„Innentől kezdve nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy elég közel jár Rogán Antalhoz az úgynevezett Völner-ügy” - jelentette ki Hadházy. Egy kicsit is normálisan működő országban a miniszternek el kellene mondania, hogy tudott-e arról, hogy a bizalmasa üzletelt egy korrupt végrehajtóval, illetve az is kérdés, hogy ki hozta őket össze - tette hozzá a politikus.

Hadházy Ákos elmondta, általában szokott falakba ütközni, amikor ilyen ügyekbe ássa bele magát, de „ilyen vastag falba még nem ütközött”, mint amikor megpróbált utánajárni Schadl György, a végrehajtói kar elnöke esetének. Polt Péter legfőbb ügyész valami információt mindig szokott adni, ez volt az első, amikor elsőre semmit nem volt hajlandó közölni. Még olyan hangfelvételről is tud a képviselő, amelyben megfenyegették a végrehajtói kar tagjait, hogy a letartóztatásáról ne beszéljenek, mert kirúgják őket, tönkreteszik a végrehajtói karrierjüket.

Miután Hadházy felfedezte, hogy Schadl egyik ingatlanjának a tulajdoni lapján a nyomozó főügyészség bejegyezte a zár alá vételt, onnantól kezdve nem volt tartható a kormánytól a titkolózás. „Akkor azt mondták, hogy olyan jófiúk vagyunk, hogy lefogjuk Völnert is, ha kell”. Csakhogy ez az kétes ingatlanügy már azt mutatja, hogy nemcsak Völner állt kapcsolatban Schadllel, hanem Rogán Antal egyik legközelebbi munkatársa is.

Pesti Riport: De az sem kizárt, hogy maga Rogán is…