Politika

Bősz Anett: „Elég Orbánék képmutatásából - azonnali magyarázatot követelünk a mosonmagyaróvári családotthon ügyében!”

A Szabad Európa internetes oldal közölt drámai felvételeket egy mosonmagyaróvári családotthonról, ahol patkányok és egerek szaladgáltak a gyermekek körül. A felvételeket készítő családot az otthonból minden indoklás nélkül dobták ki a két kisgyermekükkel együtt. Nesze, családbatrát kormány!

A kormány a családotthonokat is cserbenhagyta

A Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt közösségét egy emberként háborítja fel, hogy kiszolgáltatott családoknak kell retorziókkal szembesülniük pusztán azért, mert beszámolnak a családotthonokban uralkodó borzalmas állapotokról.

Az eset jól mutatja, hogy Orbán Viktor képmutató, magát családbarátnak hazudó kormánya a családotthonokat is cserbenhagyta, ahol így emberhez méltatlan, egészségügyileg veszélyes körülmények között kell kisgyermekes családoknak élniük. 

A DK és a Liberálisok felszólítják Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, hogy kezdeményezzen azonnali vizsgálatot a mosonmagyaróvári családotthon ügyében és adjon átfogó tájékoztatást a legelesettebb családokat fogadó intézmények állapotáról országszerte.

(dr. Bősz Anett 
A DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje)