Politika

Magyar Péter: „az államcsőd közelében az ország, óriási megszorításokat tervez a kormány”

Magyar Péter szerint a kormány a június 9-i választások miatt titkolja el, hogy óriási megszorításokat terveznek. A Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnöke érvekkel támasztotta alá, hogy Magyarország „a technikai államcsőd felé halad″. A jogász tájékoztatást követel a kormánytól.

Kórházbezárásokat és adók emelését is tervezik

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter követeli a kormánytól, hogy „ne titkolja el a magyar választók elől a tervezett megszorításokat”. A politikus legfrissebb Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy a kormány a június 9-i választások miatt nem jelentette még be, hogy óriási megszorításokat terveznek. A jogász úgy látja, hogy nagy a baj az államháztartás körül, és az sem véletlen, hogy a jövő évi költségvetés tervezetének benyújtását a májusi időpontról novemberre tették át.

A Tisza Párt alelnöke szerint az első negyedéves adatok alapján még soha nem hiányzott annyi pénz a magyar államháztartásból, mint most. Hozzátette, „a szakértők szerint hazánk úton van a technikai államcsőd felé. A kormány már be is jelentette 650 milliárd forintnyi beruházás leállítását, de ez nyilván nem lesz elegendő az egyensúly helyreállítására”.

Magyar Péter felidézte, Orbán Viktor miniszterelnök „mindig büszke volt arra, hogy májusban benyújtják a következő évi költségvetés-tervezetet”. Mint írta, a kormányfő „mondvacsinált okkal kihátrált”, és az amerikai elnökválasztásra hivatkozva novemberre ígéri a tervezetet. 

Követeljük, hogy a kormány ne titkolja el a magyar választók elől a tervezett megszorításokat! Valljon színt a pénzügyminiszter és a miniszterelnök, hogy várható-e további vasúti szárnyvonalak megszüntetése, posta- és kórházbezárás, illetve milyen adók emelését tervezik a felelőtlen gazdálkodásuk következményeinek enyhítésére” - fogalmazott Magyar Péter.

Hozzátette, arra is választ várnak, hogy „milyen családi és haveri összefonódás miatt” olyan sürgős a jelenlegi költségvetési helyzetben visszavásárolni a budapesti repülőtér egy részét.