Média

Tóth Gabi mindenkit arra kért: ne bántsák azért, mert keresztény

Tóth Gabi az Eucharisztikus Kongresszuson lépett fel vasárnap. Az előadásra közvetlenül Ferenc pápa miséje előtt került sor a Hősök terén. Az énekesnő már rég várt erre a pillanatra és nagy megtiszteltetésként élte meg. Tóth most hosszú posztban fejtette ki, hogy belebetegedett a rengeteg kritikába.

„Ne bántsák azért, mert keresztény”

„Egy hét alatt szó szerint belebetegedtem abba a negatív energiahullámba, ami a nyakamba zúdult és ágynak dőltem.”

Gabi úgy érzi rengeteg igazságtalan bántás érte vallása és magyarsága miatt.

„Nem tudom, hogy mi a bűnöm. Amennyiben az, hogy az új dalom autentikus hangzású és népzenei elemeket tartalmaz, akkor vállalom. Ez a múltam és végre újra a jelenem. Ez vagyok én. Amennyiben az, hogy „magyarkodom”, mert van a klipemben Dunakanyar, csipke és néptánc, hát azt is vállalom.”

Családját is belerángatva érzi a kritikákba. Kislánya miatt különösen szomorú, hogy ennyit kell látnia az anyukáját sírva az utóbbi időben.

Nem kérem, és főleg nem várom el, hogy megértsétek, miért fontos nekem a hitem, vagy az Eucharisztikus Kongresszuson való részvétel. Nem ártok vele senkinek, úgyhogy egyszerűen csak arra kérek mindenkit: ne bántson azért, mert keresztény vagyok, ne szidjon azért, mert felvállalom a vallásom, egyszerűen csak mondja/gondolja azt, hogy „de jó neki!”, vagy menjen tovább!”