Média

NAV-végrehajtás alatt áll L.L. Juniorék cége

A bulvárlapok beszámolói szerint zajlik L.L. Junior, azaz Lesi László Csaba és volt párja, Körtvélyessy Kinga válópere. Sajtóhírek szerint a feleknek több mint 300 millió forint megosztásáról kell megegyezniük, amelynek legnagyobb részét az a törökbálinti luxusingatlan adja ki, amelyet L.L. Junior építtetett. A ház becsült értéke 2022 tavaszán 335 millió volt. Az „előadóművésznek” van egy Bentley, valamint egy Mercedes limuzin luxusautója is. Több hírportál cikkében az is olvasható, hogy az „énekesnek” cégei is vannak, „a pletykák szerint” ezek is a feleség nevére kerültek.

Lesi és Körtvélyessy: hiába a pénz, ha nincs boldogság

„L.L. Junior számára nem túl jók az előjelek válóperében Körtvélyessy Kingával, hiszen több mint 300 millió forintról kell megegyezniük, de a vagyon jelentős része volt felesége tulajdonában van.

A problémát a vagyonmegosztás jelenti, hiszen egy igen csinos összegről van szó. A Bors információi szerint a legnagyobb részt az a törökbálinti luxusingatlan adja ki, amelyet L.L. Junior építtetett, és ami Kinga százszázalékos tulajdonába került még a házasságuk alatt. A ház értéke 2022 tavaszán 335 millió forint volt.

Emellett az énekesnek cégei is vannak, a pletykák szerint ezek is a feleség nevére kerültek, így ha tetszik, ha nem, egyedül Körtvélyessy Kingán múlik, hogy hajlandó-e felezni a válófélben lévő férjével, vagy sem” - írta a Bors.

Állítólag 335 millió forintot ér

Nyilván adózott jövedelemből származik a ház ára...

A Pesti Riport belenézett a hivatalos cégnyilvántartásba: Lesi László Csaba (L.L. Junior) nevén jelenleg egyetlen olyan gazdasági társaság szerepel, amelynek korábban (2022. július 19. napig) Körtvélyessy Kinga volt az ügyvezetője és tulajdonosa. A Premium Marketing Agency Kft. viszonylag friss, 2021. december elsején alapított cég, ebből következően 0 forint árbevétel látható a vállalkozás neve mellett. Lesinek más társaságban nincs és korábban sem volt üzletrésze (tulajdona).

Lesi Mercedes limuzinja

 

És a Bentley-je

A válófélben lévő feleségnek, Körtvélyessy Kingának jelenleg két cégben van érdekeltsége. A 2017-ben létrehozott Nexus Entertainment Kft. az alapítás évében 653 000, 2018-ban 371 000, 2019-ben 7 880 000 forint veszteséget, 2020-ban 11 368 000, 2021-ben pedig 30 197 000 forint nyereséget produkált, azaz az 5 éves működése során összesen 33 379 000 forint nyereséget ért el. A társasággal szemben 2018 novembere és 2020 márciusa között, valamint 2022 áprilisa óta (ez jelenleg is hatályos) végrehajtás volt/van érvényben, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendelt el.

A 2022 májusában bejegyzett LiLBen Store Kft.-t két tulajdonos birtokolja: Körtvélyessy Kinga és Bobák Alexandra Bianka. A cég annyira friss, hogy mérlegadatok még nem szerepelnek a cégnyilvántartásban a vállalkozással összefüggésben.

A cégadatok alapján megállapítható: a peres felekhez köthető vállalkozások egyike sem hozott a konyhára annyit, hogy bármelyikért is érdemes lenne késhegyre menően harcolni a bíróságon.