Média

Azahriah végleg külföld felé venné az irányt?

Sorra jelenti be külföldi koncertjeit Azahriah: egy hónapja posztolt először a 2024-es (fesztiválos) bulijairól, azóta pedig több európai fellépést is beharangozott rajongóinak.

„Tudod, ha táncol a pultos, ő is nyomja, akkor jó a zene”

Azahriah május 24-26. között a Puskás Arénában koncertezik, a realitás talaján maradva pedig kijelenthető, neki innen nem igazán van feljebb - már ami Magyarországot illeti. Három nap egyhuzamban az ország legnagyobb stadionjában. Lehet ezt überelni? Azahriah-fesztivált egyelőre azért mégsem rendeznek hazánkban…

Felvetődhet a kérdés: hogyan tovább? Jövőre is kibérli három napra a stadiont, vagy új vizekre - távolabbi tájakra - evez? Úgy látszik, az utóbbi valósul meg.

Ausztria, Skócia, Spanyolország

Azahriah 2023 novemberében kóstolt bele a külföldi koncertezésbe, amikor tíz állomásból álló, európai turnéra ment: Bécsben, Prágában, Varsóban, Berlinben, Kölnben, Manchesterben, Londonban, Párizsban, Zürichben és Münchenben adott telt házas koncertet.

Azahriah még februárban, a magyar fesztiválos bulijaival egy időben jelentette be, hogy 2024. június 14-én fellép az ausztriai Nova Rock Festivalon, majd nem sokkal ezután posztolta a közösségi médiában, hogy Skóciába is ellátogat. 2024. augusztus 11-én Edinburgh-ban veszi be a La Belle Angele nevű klubot, amely méltó helyszíne lehet a skóciai bemutatkozásnak (a klubban e sorok szerzője korábban már megfordult, innen a feltételezés).

Az előadó március 7-én az Instagram-sztorijában újabb bejelentést tett: 2024. szeptember 19-én Katalónia szívében, a barcelonai Razzmatazzban koncertezik.

Azahriah tehát látszólag külföld felé vette az irányt, igaz, nem újabb turné keretében: most különálló koncertekkel készül a rajongóinak. Az előadó nemrég a JÓLVANEZÍGY műsorában beszélt Nagy Ádámnak arról, hogy európai turnéjának közönsége 90 százalékban magyarokból állt, de ezt se negatívumként, se pozitívumként nem könyvelte el.

Igazából jobb volt így, mintha csak külföldiek lettek volna. Ha külföldi visszaigazolásra vártam, akkor néztem a pultot. Tudod, ha táncol a pultos, ő is nyomja, akkor jó a zene” - fogalmazott Azahriah a videóban, aki egyébként magánemberként hatalmas élménynek élte meg a két héten át tartó utazgatást.