Bűnügy

Magas hozam ígéretével eurómilliókkal károsított meg naiv embereket a csaló Rauch Attila és bűntársa

Egy Bécsben élő magyar férfi, Rauch Attila, valamint osztrák társa a főkolomposa egy súlyos pénzügyi bűncselekmény-sorozatnak - írta a Privátkopó. A befektetésnek álcázott piramisjáték összességében több millió euróval gazdagíthatta Rauchot és bűntársát, a csalásokkal megszerzett vagyont az elkövetők mind az osztrák, mind a magyar adóhatóság elől eltitkolták, így - a tőkebefektetési csalás mellett - felmerül az adócsalás bűntett gyanúja is.

Rauchot hamarosan a rendőrség fogja keresni

Folyamatosan érkeznek a Privátkopó bűnügyi portál szerkesztőségéhez azon károsultak jelzései, akiket magas hozam ígéretével szedett rá „befektetésekre” Rauch. A csalók személyenként 30 millió forint és 300 ezer euró közötti összegeket húztak le a naiv, hiszékeny emberekről, amellyel összességében több millió euró jogtalan haszonra tehettek szert. A károsultak jellemzően magyar és osztrák állampolgárok.

A bűncselekmények révén Rauchék luxus életkörülményeket alakítottak ki önmaguk számára, méregdrága gépkocsikra, valamint külföldi ingatlanokra tettek szert a kicsalt pénzekből. Úgy tudni, Rauch felesége egy Bécsben működő műkörmös luxusszalont kapott ajándékba párjától, tehát feltételezhetően a nő is tudomással bír arról, hogy az eurómilliók csalárd módon kerültek Rauchoz és társához.

Úgy tudni, az elkövetők a csalássorozatban felhasználtak egy internetes honlapot is.

A Privátkopó bűnügyi portál a közeljövőben tényfeltáró cikket tervez megjelentetni a súlyos bűncselekményről, ezért további károsultak jelentkezését várja, akiknek pénzével Rauch Attila és bűntársa meglépett.

E-mail: [email protected]