Bűnügy

Kínos! Drogkereskedő-hálózatot akartak megbuktatni a rendőrök, de csak ők vásároltak kábítószert a két amatőr terjesztőtől

Háromszor is vásárolt a rendőrség egy drogkereskedő párostól Hollandiából csempészett speedet annak reményében, hogy egy drogkereskedő-hálózatot tudnak így lebuktatni. A nyomozók minden alkalommal 2,2 millió forint értékben vettek a tiltott anyagból, később azonban kiderült, csak ők vásárolnak tőlük, senki más.

Beégés lett a remélt nagy fogásból

A drogkereskedő páros, Liget és Dzsibu 2019-ben kezdett el szállítani a nyomozóknak, akik elsőre egy két kilogrammos csomagot vettek át, amiért 2,2 milliót fizettek. Egy hónappal később keresték fel ismét a csempészeket, akiknek azt mondták, szükségük lenne ismét 2,2 millió forintos értékben speedre, amit majd Olaszországban értékesítenek. A páros ezt is megoldotta.

A hvg.hu szerint az utolsó vásárlást októberben ejtették meg, a szállítmányt egy étteremben adták át, ahol a rendőrség lecsapott rájuk. Azonban a várakozásokkal ellentétben kiderült, hogy nincs a képben semmilyen droghálózat. A páros egyetlen vásárlója a magyar rendőrség volt.

A két csempész végül kilenc évet kapott, egyikük a tárgyaláson azzal védekezett, hogy  már korábban le akartak állni, azonban a nyomozók erősködtek, hogy hozzanak még az anyagból.

Azt nevezik bűnmegelőzésnek, hogy provokáltak? És még ráadásul ki is fizettek kilogrammonként 1,1 millió forintot azért, hogy ismételten külföldre utazzak kábítószerért, amit megint csak megvásárolnak majd, hogy újra meg tudjam venni a nagyobb tételt! Ez szerintem bűnbe üldözés pszichikailag, és nem bűnüldözés” - fogalmazott Dzsibu a tárgyaláson.