Aktuális

Mintha bomba robbant volt a Balatonnál, eltűnt egy 180 négyzetméteres parti terület - egy fideszes bűnöző megint azt gondolta, bármit megtehet

Természetkárosítás miatt ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett a zánkai önkormányzat, miután a napokban munkagépekkel eltüntették egy 180 négyzetméternyi alapterületű parti vízállást, tómederré változtatva azt - közölte Filep Miklós, a település polgármestere az MTI megkeresésére.

 

Narancsosék mindent ellopnak

A polgármester elmondta: a falugondnokság vette észre a hét elején, hogy az egyik zánkai ingatlan előtti, önkormányzati tulajdonú mocsaras, lápos, növényzettel borított területet - a 022/11 helyrajzi számú vízállást - munkagépekkel kimarkolták.

A rendőrség mellett bejelentést tettek az illetékes kormányhivatalnál, nemzeti parknál és a vízügynél is.

Mintha kisebb bomba robbant volna, a növényzet és a talaj eltűnt az élővilágával együtt, a helyén már a Balaton hullámzik” - fogalmazott a polgármester.

Hangsúlyozta, hogy az érintett ingatlan a helyi építési szabályzat szerint zöldterület besorolású, amely állandóan növényzettel fedett, a település klimatikus viszonyainak megőrzését, javítását, ökológiai rendszerének védelmét, a pihenést, a testedzést szolgálja. A 6/2006. (V. 24.) TNM-rendelet szerint ide parti sétány kialakítását tervezik - tette hozzá.

Kiss Balázs Tamás zánkai aljegyző elmondta, hogy a kimarkolt terület mögötti üdülőingatlan tulajdonosa korábban úgy kerítette le a saját telkét a Balaton felé, hogy belevette az önkormányzati területet is. Tavaly felszólították a kerítés elbontására, aminek eddig nem tett eleget, azonban ügyvédi irodán keresztül jelezte a múlt héten, hogy elbirtokolta a területet.

Az önkormányzat a hét elején közölte az ügyvédi irodával, hogy az 1995. évi LVII. törvény 23. § (1) bekezdése kizárja magánszemély tulajdonszerzését, mivel a természetes vizek partja kizárólag állami vagy önkormányzati tulajdonba kerülhet - mondta az aljegyző.

Rámutatott, hogy vélhetően hétvégén elvégzett kotrási munkák után eltűnt az önkormányzat területe, és immár közvetlen vízpartivá vált az érintett ingatlan.

Pesti Riport: Biztosra vehető, hogy ismét egy lopásokból meggazdagodott fideszes barom akciójával állunk szemben. Ilyet ugyanis fideszes hátszél nélkül nem mert volna megtenni senki. Ez a mocsok azt gondolta, hogy mivel minden egyes általa ellopott forint 50 százalékát megfizette „leadóként” a politikai maffiának, ahogy az szokás ebben az országban, ezért ő megvásárolta az érinthetetlenségét. Nehezen vitatható, hogy a narancsos bűnszervezet tagjai egyre szemtelenebbek.