Aktuális

Vidámparkot ígér Észak-Csepelre Vitézy Dávid

Vitézy a Blikknek adott interjújában arról beszélt, több mint 5000 visszajelzés érkezett hozzá a budapestiektől, hogy mit várnak a leendő főpolgármestertől. Ezekből azt szűrte le, hogy a városnak tennivalója van a családok hétvégi kikapcsolódási lehetőségeivel kapcsolatban. Különösen sokan hiányolják a 2013-ban bezárt vidámparkot.

Budapestnek 11 éve nincs vidámparkja

Vitézy vállalja, hogy a nemzetközi tapasztalatokat felmérve igyekszik olyan befektetőket találni, akik fel tudják építeni az új vidámparkot. A Városligetben erre a Biódom miatt már nincs hely, viszont Észak-Csepelen igen.

Vitézy közparkot hozna létre a több mint 30 hektáros, elhagyatott ipari területen. Ennek lenne része a vidámpark is. Ha megválasztják, azt ígéri, hogy a befektetőkereséssel el is indítja a megvalósítását.

A budapesti vidámparkot 2013 őszén zárták be. Területét a Fővárosi Állat- és Növénykert kapta meg, a játékokat leszerelték, csak néhány műemléki védettséget élvező építmény maradt meg. Néhány évvel később Újpest és Zugló vezetése is bejelentette, hogy újranyitná a vidámparkot. Konkrét lépéseket azonban sosem tettek.

Ahogy az Orbán-kormány sem.