Aktuális

A Ryanair szóvivője: a Magyar Nemzet hazudott, nem váltják vissza tömegesen a jegyeket a magyarok

Tegnapi hír volt, hogy a Magyar Nemzet szerint az utasok tömegesen mondják le a Ryanairnél a magyar kormány extraprofitadója miatt visszamenőleg is megemelt jegyárakat. A lap szerint a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát a csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérték az eredeti árat. Az nem derült ki, hogy honnan származik ez az információ.

 

Nem újdonság, hogy hazudik a kormánypárti sajtó

A Ryanair szóvivője írásban azt válaszolta a 444.hu megkeresésére, hogy „a Magyar Nemzet állításai hamisak, és egyértelműen kitalációk”. A cég szerint az utasaiknak csak kevesebb, mint 3 százaléka mondta le a járatát, és kapott teljes visszatérítést. Majd úgy folytatták, amiből adtak már ízelítőt a héten, amikor is Michael O'Leary egy interjúban ötször nevezte idiótának Nagy Márton minisztert, hogy az utasok „több mint 97 százaléka döntött úgy, hogy kifizetik Nagy miniszter hamis és idióta extraprofit adóját”.

Szó mi szó, hihetetlennek tűnik, hogy a személyenkénti háromezernéhányszáz forint „extraprofit adó” miatt tömegesen mondanák le a magyar családok a nyaralásukat. És egyáltalán: honnan származik ez a falsnak tűnő információ?