Aktuális

La Stampa: Putyin vérrákban szenved

Az olasz La Stampa hétfőn arról írt: az orosz elnököt a napokban, vélhetően egy hete, a Győzelem napi ünnepség után sürgősséggel kellett kórházba szállítani, ahol azonnal meg is operálták egy feltételezett rákos megbetegedés miatt.

Az arca gyakran felpuffad

Az olasz lap szerint több forrás azt állítja, a politikus vérrákban szenved. A kórházi kezelés előtt az elnöki stáb állítólag tíz napra előre felvett és betárazott videókat készített, hogy azokkal fedezzék Putyin távollétét.

Szakértők szerint az orosz elnök arcán a fizikai változások szembetűnőek, az egyik ilyen az ödéma, amely időnként felpuffasztja Vlagyimir Putyin arcát, majd a puffadás eltűnik, de az arcformája természetellenesen kerek marad. Az orvosok szerint nem lehet egyik napról a másikra ilyen gyorsan hízni és fogyni, ezért úgy vélik, hogy ezek az elváltozások egy súlyos betegség vagy bizonyos gyógyszerek használata miatt alakulhatnak ki. A szakértők nem zárják ki, hogy az orosz elnöknek valóban rákja van.

„Vlagyimir Putyin arcformájának változása, az ödéma (úgynevezett hold alakú arc) megjelenése hormonális gyógyszerek - kortikoszteroidok - szedésének következménye lehet, amelyeket nagy dózisban gyakran használnak a rák kezelésére” - mondta Alexandra Shchebet neurológus. Hozzátette, az orosz elnök furcsa járása is betegségre utalhat.