Aktuális

Öt hónapos csecsemőt keres a rendőrség

Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként köröz a rendőrség egy öt hónapos csecsemőt, Szabó Kittit, akit jogtalanul vett magához egy brit-afgán nemzetiségű pár. A kisbaba körözését még tavaly, karácsony előtt néhány nappal rendelte el a Dabasi Rendőrkapitányság. Úgy tudni, a kicsi egy örökbefogadási eljárásban, de valószínűleg szabálytalanul került a külföldi párhoz.

 

A gyámhivatal eljárási hibát követhetett el

A rendőrség oldalán elérhető körözési adatokból kiderül, hogy a tavaly augusztusban született Szabó Kittit 2022. december 21. óta keresi a Dabasi Rendőrkapitányság. Az ügy hátterében egy gyámügyi eljárás áll: a babát egy brit férj és afgán felesége akarta örökbe fogadni, a kicsi Ócsán került nevelőszülőkhöz, amikor elkezdődött az örökbeadási eljárás. 

Miután a kislány vér szerinti édesanyja lemondott a gyermekről, a gyámhivatal kiállította a szükséges papírokat. A házaspár megjelent Ócsán, a nevelőszülőtől kikérték a gyermeket, aki oda is adta nekik, ezt követően a külföldi pár ismeretlen helyre távozott. Az információk szerint a gyámhivatal eljárási hibát követett el, a hivatalos eljárás nem zárult le, a külföldi pár szabályellenesen vette magához a csecsemőt, és vitte magával.

A brit-afgán pár ellen még nem adtak ki körözést, valamint a gyermeket átadó nevelőszülő ellen sem indult eljárás.