Aktuális

Egy orosz oligarcha cége vette meg Korda György és Balázs Klári villáját

Másfél év után adta el Budapest II. kerületi villáját a Korda házaspár, amit egy orosz-magyar kettős állampolgárságú üzletember, Timur Rahimkulov egyik cége vásárolt meg.

 

Orosz kézbe került a luxusingatlan

Már 2021 végén felröppent annak az ötlete, hogy Korda György és Balázs Klári eladhatja II. kerületi villájukat, a magas rezsiárakat nézve pedig egyértelművé vált a házaspár számára, hogy jól döntöttek. Tavaly augusztusban úgy tűnt, sikerült is vevőt találni, ám az utolsó pillanatban végül füstbe ment az üzlet.

Nemrég sikerült beköltözniük új otthonukba, ami egy zöldövezetben található társasház legfelső emeletén van, a lakás tágas és napfényes, ráadásul egy nagy terasz és gyönyörű kilátás is tartozik hozzá Balázs Klári elmondása szerint.

Az interneten fellelhető tulajdoni lap szerint a Korda-villának új tulajdonosa van, a Gorod Pro Kft. Az ingatlanok adásvételével foglalkozó vállalkozás ügyvezetője az a Timur Rahimkulov, aki 2022-ben a Forbes listája szerint a 11. leggazdagabb ember volt az országban, vagyonát mintegy 173 milliárd forintra becsülik.

Az orosz-magyar kettős állampolgárságú üzletember méltó követője édesapjának, a korábban szintén Magyarországon élő, a nemzetközi üzleti életben elismert Megdet Rahimkulovnak, akinek a vagyonát 400 milliárd forintnyi dollárra becsülik, amivel Oroszország 54. legtehetősebb embere volt.

Korábban az orosz üzletember neve az Újpest FC megvásárlásakor merült fel, mint az egyik lehetséges érdeklődő.