Sport

Edzőváltás Zalaegerszegen? Kőkemény vélemény az ultráktól: „nem kérünk a bundakirályokból”

Az élvonalbeli bajnokságban eddig 5 szerzett ponttal a 10. helyen álló ZTE-vel kapcsolatban azt írta a Nemzeti Sport Online, hogy hamarosan edzőt válthat a klub, a kiszemelt pedig nem más, mint az NB III Közép-csoportjában a második helyen álló Kozármisleny vezetőedzője, Aczél Zoltánt, aki kiváló munkát végez a csapatával és így tett előtte Dabason is.

Waltner Róbert mellett kiálltak a szurkolók

Az nso.hu azt is jelezte, hogy Feleki Attila, a mislenyiek vezetőedzője megerősítette a kapcsolatfelvételt.

A honlap arról is emlékeztetőt tett közzé a szakemberről, aki korábban egyébként Erwin Koeman szövetségi kapitány segítője is volt a magyar válogatottnál 2008 és 10 között, hogy „Aczél az élvonalban korábban dolgozott REAC-nál, Siófokon, Diósgyőrben és a Haladásnál is, ám 2011-ben a fogadási csalási ügyben őrizetbe vette a rendőrség, így nem folytathatta szombathelyi munkáját. Az MLSZ egy időre el is tiltotta a munkavégzéstől, 2017-ben pedig a Fővárosi Ítélőtábla bűnösnek találta, felfüggesztetett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélte”.

A ZTE jelenlegi vezetőedzője az a Waltner Róbert, aki igazi legendának számít a zalai fanatikusok köreiben. 2001/2002-ben magyar bajnok lett a ZTE támadójaként (ez a zalaiak egyetlen bajnoki címe), de a fenséges kék-fehér nimbuszát még az is a zalai égbolt fölé emelte, hogy 2004-ben 5 gólt szerzett egy Haladás ellen 7-0-ra megnyert bajnokin.

Márpedig egy zalai szurkoló számára nincs fontosabb mérkőzés egy Haladás elleni meccsnél.

Waltner a 2007/2008-as szezonban magyar gólkirály volt 22 mérkőzésen lőtt 18 találatával, ezzel ő volt a ZTE történelmének 3. gólkirálya. Ugyanebben az évben ő volt a bajnokság legjobb játékosa a Nemzeti Sport osztályzatai alapján. Zalaegerszegen vezeti az örökös góllövő listát 92 góllal.

Tavasszal meg az első szóra elvállalta a vezetőedzői feladatot a nagyon nehéz helyzetbe került ZTE-nél, majd remek és alázatos munkával benntartotta a csapatot az élvonalban.

A ZTE viszont most is bajban van, köszönhetően egyébként a példátlan sérüléshullámnak és az egyéni hibáknak is, főleg a mérkőzések végén, amiket viszont egy edző sem kér a játékosaitól.

Az esetleges edzőváltás ügyében a zalai ultrák kőkemény véleményt fogalmaztak meg a Facebookon, amit véleményezés nélkül közlünk:

Nem kérünk a bukott magyar edzők keringőjéből és a bundakirályokból sem!
Bizalmunk töretlen, nincs kérdés!

WALTNER ROBI!” (ZTE 1920)