Sport

A szándék továbbra is él az Újpest FC megvétele iránt - a szerződés aláírására még várni kell

Jó ideje témát jelent az Újpest FC eladása, aki kicsit is benne van a magyar futballban, tisztában van vele, hetek, hónapok, sőt évek óta felvetődik, hogy a futballcsapatot működtető gazdasági társaságban 2011 októberében 95 százalékos tulajdonrészt vásároló Roderick Duchatelet megválik az egyre mélyebbre süllyedő klubtól.

Nem Némethék a valódi vevők, ők csak strómanok

December elején sokan már készpénznek vették, hogy az üzlet rövidesen megköttetik. Erre azonban még várni kell.

A belga üzletember az NS keddi számában beszélt először ennek kapcsán, idézzük: „Ezek a pletykák már szinte attól a perctől kezdve keringenek, hogy az Újpest FC tulajdonosa lettem, és még ha ezek közül a legutóbbi valóban erőteljesebb, hangosabb is, mint a többi, azonban ettől még nem lesz konkrétabb.”

Azt már a sportlap tette hozzá, hogy értesülésük szerint továbbra is jó esély mutatkozik arra, hogy a felek hamarosan bejelentik az egyezség megszületését, hiszen a minden részletre kiterjedő tárgyalások folyamatosan zajlanak. A hírek szerint Roderick Duchatelet-nek nincs ellenére, hogy eladja az Újpestet, a befektetői körnek pedig feltett szándéka a patinás, 1885-ban alapított klub megvétele.

Kedden Németh János és Cseke István a Nemzeti Sportban reagált a megjelentekre.

 „Németh János és Cseke István, a Németh és Cseke Kft. tulajdonosai ezúton tájékoztatjuk a futballszerető, az Újpestért különösen aggódó közvéleményt arról, hogy a szándékunk az Újpest megvétele irányában töretlen, továbbra is maximálisan elkötelezettek vagyunk a futball kft. átvétele és üzemeltetése iránt! Örömmel tehetjük hozzá, hogy Roderick Duchatelet a tárgyalások megkezdése óta partner a futball kft. eladásában. A remélt megállapodás részletei természetesen üzleti titkot képeznek, de annyit elárulhatunk, hogy az ilyenkor elmaradhatatlan gazdasági és jogi átvilágítás még zajlik. A Roderick Duchatelet és általunk megbízott jogászok ugyanakkor már dolgoznak a végleges szerződés kialakításán.”

Pesti Riport: Mivel Németh Jánosnak és Cseke Istvánnak nincs annyi pénzük - 20 millió euro körüli vételárról hallani -, hogy megvásárolják az Újpest FC-t, így biztosra vehető, hogy nem ők lesznek a valódi tulajdonosok. Kínai befektetőkről hallani, akik csak az ügyletet követően lépnek majd színre. Úgy tudni, lila-fehér fociklub megvétele szorosan kapcsolódik a taszári repülőtér tulajdonoscseréjéhez.