Sport

Más ez a szerelem: Szijjártó még nem tett le arról, hogy a harmatgyenge Dzsudzsákot beszuszakolja a válogatottba

Szombaton Debrecen város Hajós Alfréd-díjat adományozott Dzsudzsák Balázsnak, a DVSC öregecskedő, 108-szoros válogatott labdarúgójának. A 34 esztendős játékosnak a Nemzeti Sport Facebook-oldalán lelkesen gratulált Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter.

 

„Gratula, Tesó, megérdemelted! S tudod: 109, 110...” - lelkendezett Szijjártó Péter, aki nem tett le álmáról, és tovább lobbizik Dzsudzsák válogatottsági rekordjáért. A futballista ugyanis jelenleg az ugyancsak 108-szoros válogatott Király Gáborral holtversenyben kénytelen osztozni a dicsőségen, ám Szijjártó, aki rendszeresen Tesónak - ihletett pillanataiban Tesssó-nak - becézgeti kebelbarátját, ebbe nem nyugszik bele és mindent elkövet, hogy bár Marco Rossi szövetségi kapitány mellőzi a veterán futballistát, az megint magára ölthesse a címeres mezt.

Nem az első eset, hogy Szijjártó megszólal Dzsudzsák érdekében, ám Rossinál eddig süket fülekre talált. Nem mellesleg a futballt szintén kedvelő Orbán Viktor miniszterelnök is megpróbált már beleszólni a csapat összeállításába, ő az akkor éppen sérült Szoboszlai Dominikot követelte a csapatba, ám Rossi mester - a fiatal játékos további pályafutása érdekében - akkor őt is kihagyta válogatottból.

Ismét megmutatkozott hát Szijjártó Péter sokoldalúsága. A külgazdasági és külügyminiszter amikor éppen nem a NER egyik fő kedvezményezettje, Szijj László luxusjachtján ejtőzik a családjával, akkor a közvetítőcégen keresztül vásárolt és ennél fogva némileg túlárazott Sinopharm vakcina beszerzésében is oroszlánrészt vállalt. Mindemellett főfoglalkozását sem hanyagolta el, az elmúlt években több alkalommal is körbeutazta a Földet, számos kalandja közül is kiemelkedik, amikor 33 lélegeztetőgépet vitt ajándékba Mongóliába, és három repülőgépet használt utazása során.

A Hajós Alfréd díj a hivatalos kiírás szerint egyébként azoknak adományozható, akik „a versenysportban, a szabadidősportban, az utánpótlás-nevelésben, a sportvezetői, edzői szakterületeken magas színvonalú munkát végeznek, valamint azon sportolóknak, akik kimagasló eredményeket értek el, illetve azoknak, akik a testnevelés és a diáksport terén éveken keresztül kiemelkedő sportszakmai, oktatói munkájukkal maradandó értékeket nyújtó tevékenységet folytattak.”

Hajrá Magyarország, hajrá Tesó!

Szépen melegszik…az idő.