Sport

Marco Rossi az Andorra elleni meccsről: „Szégyellem magam, de öngyilkos nem lehetek, mert családom van”

A magyar labdarúgó-válogatott - kínkeservesen - 2-1-re legyőzte Andorrát a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában, szerda este, a Puskás Arénában. A szövetségi kapitány kemény szavakkal értékelt a csak hajszál híján megnyert mérkőzés után. Szalai Ádám is csalódott volt. Okkal. Szégyenletes produkciót mutatott be a csapat.

„Én mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön”

A győzelem egyáltalán nem volt sima, a vendégek a 82. percben 2-0-nál szabadrúgásból szépítettek, megérezték az esélyt az egyenlítésre, így a lefújásig teljesen nyitott volt a küzdelem. Nem csoda, hogy a szövetségi kapitány is távol állt az örömtől.

„Az első fél órát követően azt gondolhattuk, eldől a mérkőzés, de ezt követően úgy kezdtünk játszani, mint az angolok ellen, amikor elfelejtettük az első gól után, mit kellene csinálnunk. Nem lehet négyszer-ötször úgy érkezni a 16-oson belülre, hogy abból nem lesz semmi. Túl sokszor hibáztunk az ellenfél 16-osán belül, lesz mit megbeszélnünk" - mondta értékelésében Marco Rossi.

A kapitány kissé ingerülten úgy nyilatkozott, a következő kerethirdetéskor ne lepődjenek meg, ha azok a játékosok nem kapnak meghívást, akik nem teljesítik az általa elvártakat.

„Andorra ellen össze kell tennünk a kezünket a végén, hogy nyertünk. Hat nap alatt fordult a világ, mi voltunk a nagy hősök, bár én mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön, most pedig mi vagyunk, akiket ki kell dobni a kukába. Hallom, hogy mondjak le, olyan játékosokat hívjak be, akik korábban már voltak? Három évvel ezelőtt a Nemzetek Ligája harmadik csoportjában szerepeltünk, most sztárcsapatokkal fogunk találkozni, ott voltunk az Eb-n, most pedig én szégyellem magam az ötvenezer ember előtt, de öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok” - fakadt ki Marco Rossi.

Hasonlóan csalódott volt a válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám is. „Szörnyű volt, óriási köszönet azoknak, akik kilátogattak és ezt végignézték! A labdával való játékunk borzalmas, teljesen mást terveztünk egy ilyen Eb után” - nyilatkozta az M4 Sportnak.

A magyar válogatott ismét visszaérkezett a való világba. A realitás talajára.