Sport

Mészöly Géza: „Maximum 2-3 év alatt az Újpestnek a Ferencváros mellé-fölé oda kell érni”

Az Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza több érdekes témáról is beszélt az M4 Sport hétfő esti Góóól!2 című műsorában. A tréner legizgalmasabb mondatait az alábbiakban gyűjtöttük össze.

 

„Nyáron komoly változások lesznek, az biztosra vehető”

„Megvolt a tv-interjú, de amikor mentem a sajtótájékoztatóra, megláttam a régi kollégákat, akikkel jó a viszony, és átmentem kicsit közvetlenbe. Azt a mondatot, ami ott elhangzott tőlem, ebben a körben, azért azt valljuk be - és remélem, megerősítitek -, használhattuk valamikor. De az természetes, hogy ha kamerák vannak, akkor ezt nem lehet használni. Ebből ez a tanulság, és ezt el is ismertem. Ami fura volt, hogy nem is vettem észre. Kimentem a nyilatkozat után, és mondom a kommunikációs igazgatónak, hogy „na, minden rendben volt?". Erre 30 másodpercig nem szólt hozzám” - nyilatkozta Mészöly az M4 Sport műsorában.

Az eltiltásáról

„Nehéz időszak volt, azt mondtam, hogy az ellenségemnek sem kívánom, ami ebben a két hétben történt. Sokszor elvitte a fókuszt, és vissza kellett rántani magam, hogy a csapatra koncentráljak, hála Istennek, az eredmények jók voltak.”

Az Újpestre érkezése utáni napokról

„Amikor bementem, azt éreztem, hogy nagyon pozitív mindenki. Azt éreztem, hogy vevők erre, várják is, mint amikor segítséget kér valaki, aki majdnem a víz alatt van. Ők is akarták ezt. Kellett ehhez a felszabadító, jó edzés is. Persze, mondtam, hogy lehet mosolyogni, de ne legyen hahota hangulat. Aztán ezt az elején nem lehetett sokszor kordában tartani, mert annyira örültek ennek az egésznek.”

A mentális erejéről 

„Mondták rólam, hogy ez az egyik erősségem, tudok motiválni, tüzelni, de azt éreztem, hogy ez kevés lesz ide. Kell emellé még szakmaiság, az, hogy egyetértésben legyen a szakmai stáb, ne kelljen győzködnöm a többieket, hanem mindenki ugyanazt gondolja. Nagyon jólesett, hogy a Puskás elleni góloknál az egész kispad kiugrott, és ezt nem én kértem, jött magától.”

Az Újpest hosszabb távú céljairól

„Nem szabad lépcsőfokokat kihagyni, és abban gondolkodni, hogy már a következő évben felmegyünk a Ferencvárosra. Nem lehet 10-12 játékost kipakolni, és hozni tizenkettőt, mert hathetes felkészülésben nem lehet így csapatot építeni. Persze ezt majd át kell gondolni - hogy majd velem vagy nélkülem, az a jövő zenéje. A Ferencvárosnak hány évbe került, hogy ilyen erős csapata legyen? Persze, nem is 8-10 évben kell gondolkodni, hanem 2-3 évben maximum abban a tekintetben, hogy az Újpestnek a Ferencváros mellé-fölé oda kell érni.”

Csoboth Kevin szerepéről

„Nem szeretném őt állandóan a kispadon tartani, lényegesen többre hivatott játékos, de ezzel azt értette meg, hogy az Újpest a legfontosabb. Van már olyan Újpest-szeretete, hogy ezt ilyen vagányul bevállalta, és lehet be is kell vállalnia még egyszer-egyszer. Nyilván, hogy nem végleg, mert sokkal többet tud, meg is fogom találni a helyét, hogy újra éljátékos legyen. Most fújt egyet, mert kapott elég sok bántó dolgot.”

A keret várható nyári átalakításáról

„Biztos, hogy szeretnék sok fiatalnak is lehetőséget adni. Magyarországon is vannak olyanok, akiket szívesen látnék az Újpest keretében, de számokat most nem mondanék. Hogy nyáron komoly változások lesznek, az biztosra vehető.”