Sport

Lefújtak egy román bajnoki focimeccset magyarellenes skandálás miatt

Szó szerint példátlan eset történt a román elsőosztályú focibajnokságban vasárnap: a játékvezető nemcsak a hangosbeszélős figyelmeztetésig jutott el, hanem ténylegesen le is fújt egy meccset idő előtt - egy népcsoport gyalázása miatt. Mindez Sepisiszentgyörgyön történt, a Sepsi OSK és az FCU 1948 Craiova bajnokiján.

A játékvezető nem volt szívbajos

Andrei Chivulete játékvezető először a 26. percben lépett közbe, az öltözőbe küldve a csapatokat a magyarellenes kórust hallva, majd hangosbeszélőn figyelmeztette a vendégdrukkereket.

Ez azonban csak arra volt elég, hogy miután tíz perces szünetet követően újraindult a meccs, a craiovaiak azonnal újrakezdjék a vendégszektorból, mire Chivulete bíró 20 másodperc után lefújta a mérkőzést.

A Craiova vezetősége közleményt adott ki, amelyben arról írtak, hogy őket szerintük semmiféle felelősség nem terheli a történtekért, a felelős ugyanis az ő olvasatukban a meccset szervező Sepsi OSK. Ezt olyan alapon mondták, hogy a Sepsi beengedett minden nézőt, miközben ők, a craiovai klub nem igényeltek egyetlen vendégbelépőt sem és nem is ők szervezték a szurkolóik útját Sepsiszentgyörgyre.