Sport

A lekurvaanyázott gyerekek szülei a mocskosul káromkodó Véber György mögé álltak - állítja ő

Csak azért, hogy hangulatba kerüljünk, először is idézzük fel, hogyan insturálta az Újpest 19 éveseket - vagy fiatalabbakat - játszató utánpótláscsapatát Véber György októberben:

Sem az NB I-ben, sem az NB II-ben nem bíznak rá felnőtt csapatot

„Kurva életbe, előzd már meg, kerüld ki körbe, bazdmeg! Beleül az öledbe! Ez nem igaz, hogy nem jössz rá, egy hónapja ugatom! Bravó, Goldi! Egyszerűbb, ha rúgsz egy öngólt minden meccsen. Buta fasz! Basszájba az összes a kurva anyját! Neked eszed annyi van bazdmeg, mint annak a bábúnak ott, vitted ki a raktárba, bazdmeg! A faszomba kerültök ti ide, bazdmeg, Újpestre, ilyen tudással. Vak gecik gyülekezete, bazdmeg! Goldballba meg ott kéne a faszomba tudja, hol lennetek. Falutokba, bazdmeg… Senkiháziak…”

Miután a minősíthetetlen gyalázkodásról készült videó megjelent, Véber sajnálkozott egy kicsit, hogy róla köztudott, hogy együtt él a játékkal, elragadta a hév, de persze tudja, hogy ez nem a pályára való, pláne nem gyerekek előtt. A Magyar Labdarúgó Szövetséget ez nem hatotta meg, és februárig eltiltotta (nagyon helyesen) az utánpótlásedzőt. Ez lassan lejár, Véber nyilatkozott is az Újpest honlapjának, amit a Sportal vett észre. Véber azt mondta, nagyon jól esett neki, hogy „ebben a nehéz szituációban, hogy egyöntetűen mögém állt az egész csapat és a szüleik közössége is”.

Bővebben ez így hangzott el:

„Nagyon jól teljesít idén az U19-es csapat. Ezt sok más mellett az is igazolja, hogy ötödik helyen álltok jelenleg. Lassan letelik az eltiltásod, és visszatérhetsz a pálya szélére. Hogyan érintette a fiúkat, hogy nem te vezényelted őket az elmúlt mérkőzéseken?

Azóta menetelnek. Viccet félretéve, az ominózus ügy kirobbanása után hat meccsből ötöt megnyertek és egy döntetlent játszottak. Így összességében 18-2-es gólkülönbséggel zárták ezt az időszakot. Szóval jót is tett az az emlékezetes monológom, ami egyébként ténylegesen nekik szólt.

Akkor láthatóan nem zavarta meg a fiúkat ez a nagy visszhangot keltő eset.

Nem, mivel a kialakult helyzet a napi munkát abszolút nem érintette. A legtöbbet számomra az adta ebben a nehéz szituációban, hogy egyöntetűen mögém állt az egész csapat és a szüleik közössége is. Azt gondolom, hogy ez az attitűd az, ami igazán megmutatja, hogy milyen kapcsolat van az edzői stáb és a játékosok között.”

Vagyis: amióta Véber nem áll a pálya szélén, és nem szidja teli torokból, minősíthetetlen hangnemben az általa edzett, az irányításával felkészített ifjú focistákat, azóta szárnyalnak az újpesti 19 évesek. Nem biztos, hogy az egykori labdarúgó a legalkalmasabb arra, hogy fiatalokat irányítson. Annak is lehet valami oka, hogy sem az NB I-ben, sem az NB II-ben nem bíznak rá felnőtt csapatot. Vélhetően híre ment az úgynevezett pedagógiai módszereinek.