Sport

Gokart Talent Cup: versenysorozat a jövő bajnokainak

A Gokart Talent Cup (GTC) 2007-ben indult, Mezőhegyi Kupa néven, Kecskeméten. Kezdetben egy ötfordulós, négy kategóriában meghirdetett kupasorozat volt. Az évek során a kategóriák száma tízre, a fordulóké pedig hétre emelkedett. Az indulástól kezdve Kecskemét egy bázisként szolgált, hiszen olyan magas színvonalú kiszolgáló egységekkel rendelkezik, amely európai viszonylatban is egyedülálló.

A szervezők a kecskeméti mellett további jó minőségű pályát kerestek, ennek eredményeként ma már Visonta is otthont ad a versenysorozat fordulóinak. A résztvevők létszáma évről évre növekszik, fordulónként átlagosan ötven nevező vesz részt a GTC versenyein.

A GTC napjainkra egy erős utánpótlásképző sorozattá nőtte ki magát, amely biztos alapokat ad a versenyzőknek a továbblépéshez a profi versenyekre. A GTC programja - egyedüliként Magyarországon - két pillérre támaszkodik. Ezek a regionális tehetségkutató bérgokart versenyek, valamint a versenygokart kupasorozat. A GTC jelenleg az egyetlen olyan, az utánpótlást innovatív módon generáló versenysorozat, amely saját, egyedi programja alapján keresi az autósport számára a tehetségeket.

A GTC a bérgokartban kitűnően teljesítő fiatal versenyzőknek nagyon kedvező áron biztosít tesztelési és versenyzési lehetőséget. A regionális bérgokart tehetségkutató versenyei által „tereli” a kiugróan tehetséges versenyzőket a saját versenygokart kupasorozatába. Ez a program öt régióban több bérgokart versennyel valósul meg, amely hétfordulós, négyhelyszínes verseny gokart kupasorozattal zárul.

A GTC számokban:

- 130 regisztrált versenyző

- 13 kategória

- 7 forduló

- 4 helyszín

A versenysorozat honlapja: www.gtchun.hu

E-mail: [email protected]