Sport

Sztankovics a Fradi kieséséről: „most csöndben kell maradnunk”

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője csalódottan értékelt azok után, hogy csapata - rendkívül gyenge játékot mutatva - hazai pályán is kikapott az Olympiakosz Pireusztól az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharc visszavágóján - így kettős vereséggel, rúgott gól nélkül búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól. 

 

Nem ő a legnépszerűbb ember a Fradi-szurkolók körében

Túlzás nélkül: reménytelen játékkal szenvedett vereséget a Ferencváros a görög rekordbajnok Olympiakosz Pireusztól (0-1), így kettős vereséggel, 0-2-es összesítéssel elbúcsúzott a harmadik számú európai kupasorozattól. A hazai pályán - teljesen formán kívül - játszó FTC az egész mérkőzésen egyetlen alkalommal találta el a vendégek kapuját - az sem jelentett különösebb kihívást Paszhalakisz kapusnak -, így összességében rendkívül simán kapott ki. 

A találkozó után Dejan Sztankovics, a ferencvárosiak vezetőedzője arról beszélt, hogy az egész mérkőzésen nem volt elég agresszív csapata, és ugyan egy apró részlet is változást hozhatott volna a találkozó alakulásába, végül nem volt esélyük a továbbjutásra. 

Amikor elveszítünk egy mérkőzést, értelemszerűen azt gondolhatjuk, hogy nem működött semmi a részünkről. Sokkal agresszívabb volt az Olympiakosz, rövid, sokpasszos játékával nem tudtunk mit kezdeni, így megérdemelten jutott tovább, amelyhez gratulálok nekik” - értékelte a látottakat Sztankovics, akit bosnyák válogatott támadója, Kodro halovány játékáról is kérdezték. A szerb szakember elmondta, mivel a Ferencváros egy csapat, így nem szeretne külön játékosokról beszélni, de a télen érkező csatárról elmondta, rendkívül tehetséges, és fontos láncszeme a csapatnak, akire a jövőben nagyon számítanak. 

Mint ismert, a pireuszi első mérkőzéssel ellentétben a Ferencváros két csatárral, Varga Barnabás mellett Kenan Kodróval kezdett, de a 4-4-2-es felállás újra csődöt mondott. Tiszta szégyen volt az FTC.

Ebből a vereségből rengeteget kell tanulnunk. Most csöndben kell maradnunk, értékelni a látottakat, majd előre tekinteni, mivel még 13 bajnoki mérkőzés áll előttünk, fő célunk pedig, hogy megnyerjük a bajnokságot. Az Olympiakosz sokkal jobban játszott, mint az egy héttel ezelőtti mérkőzésen, mi pedig nagy akarattal harcoltunk, de becsúsztak banális hibák” - magyarázkodott a zöld-fehérek trénere.

A szerb vezetőedző több kérdésre nem válaszolt, megköszönte a kilátogató ferencvárosi drukkereknek a szurkolást, egyben megígérte, azon fognak dolgozni, hogy kárpótolják őket a mostani kudarc miatt.  

„Rendkívül sajnálom, hogy nem sikerült lángra lobbantanunk a tüzet” - zárta mondandóját Sztankovics, akinek csapata immár nem érdekelt Európában, így koncentrálhat a honi élvonalra, amely következő fordulójában az Újpest vendége lesz.