Sport

Az FTC történetének legnagyobb bravúrja után távozik a női kézicsapat edzője, Elek Gábor

Történetének egyik legnagyobb sikerét érte el, egyben legnagyobb egyedi bravúrmeccsét nyerte meg a Ferencváros női kézilabdacsapata vasárnap: a francia Metz ellen hazai pályán korábban hat góllal kaptak ki a BL-negyeddöntő első körében, de a visszavágón idegenben most héttel győztek. Ez önmagában is óriási bravúr, de a csapat ráadásul még sohasem jutott be a BL final four-jába, amióta ilyen a BL lebonyolítása.

 

Állítólag közös megegyezéssel...

A hihetetlen eredmény után nem sokkal jött a még nagyobb meglepetés: a Ferencváros a klub honlapján közölte, hogy az idény végén közös megegyezéssel távozik a csapatot 15 éve edző Elek Gábor.

Az az Elek Gábor, akiről Kubatov Gábor klubelnök néhány hónappal ezelőtt, 2022 szeptemberében a következőket nyilatkozta, miután a csapat gyengén kezdete azt a BL-sorozatot, amiben most jutottak a négy közé:

„Soha, de soha nem fogom elküldeni Elek Gábort. Viszont ő szereti annyira a Ferencvárost, hogy ha úgy alakul, hogy a csapatnak nem megy, akkor le fog mondani. Amíg azonban van benne erő és úgy érzi, képes arra, hogy az együttes munkáját és eredményességét javítsa, addig ő marad az edző.”