Sport

Roderick Duchatelet hamarosan távozhat Újpestről - meg az összekukázott „futballistái” is

Szombaton hosszú idő után először rendeztek ismét szurkolói teremfoci-tornát az újpesti fanatikusok, ahol egy nagy bejelentésre is sor került, miszerint hamarosan távozhat a lila-fehér klub jelenlegi belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet.

Duchatelet lezüllesztette az újpesti labdarúgást

Móring József Attila KDNP-s országgyűlési képviselő bejelentése hozta a legnagyobb ovációt a csarnokban. A képviselő ugyanis elmondta, sokan, régóta dolgoznak már azért, hogy az Újpest tradicionális címere visszatérjen, és a klub új kezekbe kerüljön.

Móring József azt is megosztotta a szurkolókkal, hogy ez már belátható közelségben van, napokon belül még ennél is nagyobb bejelentésekre kerülhet sor, ugyanis legközelebb pénteken tárgyal majd az új tulajdonosi kör Roderick Duchatelettel, amely során reményei szerint pontot tesznek az ügy végére. Rövid szónoklatában Móring József a belgáról konzekvensen, mint távozó tulajdonosról beszélt.

Az Újpest futballcsapatára ráfér egy alapos vérfrissítés, nem csak vezetői szinten, hanem a játékosállományt érintően is. A jelenlegi keretet alkotó labdarúgók többsége ugyanis - ne szépítsük - nem üti meg a nem különösebben acélos magyar NB I szintjét. A téli szünetben égetően szükségesnek látszik egy nagytakarítás a Megyeri úti öltözőben.