Sport

Az Újpest FC ügyvezetője: „Együtt harcoljuk ki a két győzelmet az utolsó két hazai mérkőzésen!”

Benczédi Balázs, az Újpest FC ügyvezetője nyílt levélben fordult a csapat szurkolóihoz, amiben kiemelte a közösség erejének fontosságát az OTP Bank Liga aktuális szezonjának döntő szakaszában. Az üzenet a klub hivatalos kommunikációs csatornáin keresztül érte el a közönséget, rávilágítva a kritikus helyzetre, amellyel az Újpest jelenleg szembesül.

 

„A jelenlegi helyzetünk tisztában vagyunk, és tudjuk, hogy óriási szükségünk van a szurkolóink támogatására ahhoz, hogy megnyerjük a következő két hazai mérkőzésünket” - írta Benczédi Balázs. A klubvezető arra is kitért, hogy a csapat minden energiáját a következő két hazai mérkőzés megnyerésére összpontosítja, amelyek kulcsfontosságúak a csapat bennmaradása szempontjából az első osztályban.

Az Újpest FC szurkolóihoz intézett felhívás részeként Benczédi bejelentette, hogy a Kecskemét elleni mérkőzésre a belépés ingyenes lesz mindazok számára, akik érvényes jeggyel rendelkeznek a most szombaton megrendezésre kerülő DVTK elleni találkozóra. Ez a gesztus arra irányul, hogy minél több szurkoló buzdítsa a csapatot a Szusza Ferenc Stadionban, amely a bajnoki küzdelem ezen kritikus pontján óriási erőforrás lehet.

Az Újpest FC a bajnokságban jelenleg a 10. helyen áll, mindössze 6 ponttal a kiesőzónában lévő Kisvárda előtt. Az elmúlt mérkőzéseken tapasztalt nehézségek után (zsinórban négy vereség) a csapatnak minden lehetséges segítségre szüksége van a sikeres szerepléshez. Az ügyvezető üzenete nem csupán a győzelem fontosságát hangsúlyozza, hanem a közösség erejére is épít, amely az Újpest FC számára a bennmaradás kulcsa lehet.

A következő hetekben az Újpest FC sorsa dől el, és a csapatnak és szurkolóinak egységes frontot kell képezniük, hogy sikeresen vészeljék át a kihívásokkal teli időszakot. Az ügyvezető felhívása várhatóan erős motivációt jelent majd a lila-fehérek hívei számára, hogy támogatásukkal hozzájáruljanak a csapat sikeréhez a szezon hátralévő, döntő fontosságú mérkőzésein.

Pesti Riport: Benczédi ügyvezető eltévesztette a levél címzését, ugyanis a szurkolók eddig is száz százalékban a csapat mellett álltak. Akikhez a felhívást valójában intéznie kellett volna, azok az Újpest FC úgynevezett labdarúgói, valamint Mészöly Géza vezetőedző. Nekik viszont hetente írhatott volna az ügyvezető. Az már tisztán látható, hogy a jelenlegi játékoskeretből maximum 2-3 játékost szabad megtartani a nyáron, a többi lapát. Gyalázat, amit ez a banda produkál.