Sport

Huszti Szabolcs: „ez a vergődés elfogadhatatlan, elég mélyen bele kell nyúlni a keretbe”

Az Újpest - megérdemelten, jó játékkal - 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvárt a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) hétközi fordulójában, amelyet követően a vendégek mestere, Huszti Szabolcs markáns nyilatkozatot adott.

„Nagytakarítás kell”

A MOL Fehérvár vezetőedzője, Huszti Szabolcs az M4 Sportnak adott meccs utáni nyilatkozatában értékelhetetlennek nevezte csapata teljesítményét:

“Ezt a meccset nem lehet értékelni. Én csak egy csapatot láttam a pályán, különösen az első félidőben. Ha kapunk négy gólt, egy szót sem szólhatunk. A félidőben akár tízet is cserélhettem volna, most emellett a három ember mellett döntöttem (Kastrati, Lednyev, Fiola). Ha a srácok nem akarnak futballozni, akkor akárki lehet az edző, nem lesz ebből eredmény, se futball.”

Huszti elárulta, meg fogja kérdezni a játékosaitól, hogy miért nem akarnak futballozni:

“Sokadik edző van itt. Az utóbbi három évben ez van a MOL Fehérvárnál, hogy van egy jó eredmény, akkor elhiszik, belekényelmesednek… Természetesen nem ezt a reakciót vártam a mérkőzésen. A Fradiból lehetett volna építkezni, de úgy látszik, ez bevett szokás itt. Ezen változtatni kell! Nagytakarítás kell, amikor eljön az átigazolási időszak, ezt úgyis a vezetők eldöntik. Szerintem mindenki látja, ez a vergődés elfogadhatatlan. A sportigazgatón majd sok fog múlni, hogy nyúl bele, mert biztos, hogy elég mélyen bele kell nyúlni a keretbe.”

A MOL Fehérvár 15 forduló alatt szerzett 16 pontjával csupán a nyolcadik helyet foglalja el az NB I 12 csapatos mezőnyében, három ponttal megelőzve a kiesőket.