Politika

Mindent felzabálnak, mindent elfoglalnak: Rogán Antal két embere is bekerült a Vodafone új vezetésébe

Rogán Antal - a titkosszolgálatokért is felelős - miniszter kabinetfőnöke és egy másik bizalmasa, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke is helyet kapott a Vodafone Magyarország új vezetésében, miután lezárult a távközlési vállalat felvásárlása, és a 4iG és a magyar állam tulajdonába került.

 

Nagy Ádám a 4iG leányvállalatában, az Antenna Hungária Zrt.-ben is igazgatósági tag, míg Guller Zoltánról azt kell tudni, hogy Rogán tavaly nevezte ki a Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztosnak. Gullerről tavaly derült ki, hogy korábbi nyilatkozatával ellentétben nem egy szakmai grémium, hanem ő maga döntött több százmilliós egyedi támogatásokról a turizmusban.

Rajtuk kívül Blénessy László, a 4iG Nyrt. általános vezérigazgató-helyettese, Linczényi Aladin Ádám, a 4iG igazgatósági tagja, alelnöke és Fekete Péter Krisztián, a 4iG vezérigazgató-helyettese került be az ötfős igazgatóságba.

Tavaly augusztusban jelentette be a 4iG és a magyar állam, hogy közösen felvásárolják a Vodafone Magyarországot. Az új tulajdonosok 660 milliárd forintot fizettek a társaságért.

Tették ezt úgy, hogy közben az ország gazdasága döglődik, az infláció az eget verdesi.