Politika

A kirúgott Palya Tamás Pintérnek: „Még néhány ilyen eligazítás, és tömegesen mondanak fel a tanárok”

Több mint 4 órás szakmai eligazítást tartott pénteken Pintér Sándor belügyminiszter tanároknak és igazgatóknak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik előadójában. Sokan csalódottabban jöttek ki, mint ahogy bementek. Pintér, ahogy szokott, erőből beszélt.

 

Pintér Sándor beszéde is kiszivárgott, ebben a többi között arról beszélt, ő a rendhez ért, nem az oktatáshoz, és a tanárokat hibáztatta azért, mert nem nevelik hazaszeretetre a diákokat, akik így külföldre mennek tanulni.

A belügyminiszter szavaira reagált a Kölcseyből kirúgott Palya Tamás, aki a Facebook-oldalán pontokba szedte, mit „tanult” a beszédből.

·        Miatta hagyják el a pályát a fiatal tanárok, nem a megalázó fizetések és az „eligazítások” miatt.

·        A diákok sem azért mennek külföldi egyetemre, mert a fidesz tönkretette az országot (a Fideszt kis f-fel írta posztjában).

·        A tanárok is azért vállalnak magántanítványokat, hogy ne kelljen készülni az óráikra, nem az alacsony bérek miatt.

·        A miniszter nem tehetett másként (muszáj volt kirúgnia őket), amit Palya hallott már Marosi Beatrix tankerületi vezetőtől is.

·        A miniszter „hétvégén többet dolgozik, mint a tanárok egész héten.”

·        Az államtitkárság egyenlő a minisztériummal, bár ez halmazelméleti ismeretei alapján nem jön ki (Pintér ugyanis bemondta, hogy van oktatási miniszter, Maruzsa Zoltánnak hívják).

·        A diákok csúnyán beszélnek, bár Palya - utalva Bayer Zsoltra - feltételezi, lehet, csak lovagkeresztet szeretnének kapni.

„Szóval az az érzésem, hogy még néhány ilyen eligazítás (bocs, konzultáció) és tömegesen fognak felmondani a tanárok” - zárta bejegyzését.