Politika

Ötödször is leszavazta a „családbarát” Fidesz: nem lesz munkaszüneti nap december 24-e

Ötödik alkalommal szavazta le a Fidesz azt a jobbikos javaslatot, amely munkaszüneti nappá nyilvánítaná szenteste napját. A Jobbik szerint hiába támogatja azt a magyarok 83 százaléka, „a kormánypárt szembemegy a közakarattal”.

A nagy élelmiszerláncok is támogatnák az erről szóló javaslatot

A Jobbik-Konzervatívok közleménye szerint már a nagy élelmiszerláncok is támogatnák az arról szóló jobbikos, Balassa Péter által beterjesztett javaslatot, hogy december 24-e legyen munkaszüneti nap.

Mint írták, ahhoz, hogy az élelmiszerláncok zárva tartsanak, és pihenőnapot biztosítsanak saját munkavállalóik számára ezen a napon, még törvényt sem kellene módosítani, hiszen eddig is rájuk volt bízva a nyitva tartás. Ez a nap egyébként is inkább ráfizetéses, mint nyereséges - tették hozzá.

Az ellenzéki párt szerint „már az élelmiszerláncok is családbarátabbak a valóságban, mint a magát ezzel a jelzővel illető Fidesz-kormány”.

A Jobbik-Konzervatívok politikusai sajnálatukat fejezték ki azért, mert annak, hogy „a magyar családok meghitten, nyugalomban tölthessék ezt a napot, még mindig van egy akadálya: éppen a magát kereszténynek és családbarátnak hazudó Orbán-kormány”.