Politika

Hasonló a hasonlónak: Orbán kifejezte szolidaritását a felkelést vérbe fojtó kazah diktátornak, és felajánlotta a segítségét

Orbán Viktor miniszterelnök beszélt Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel, és segítséget ajánlott neki - közölte Szijjártó Péter a Facebookon.

Szolidáris...

A külügyminiszter azzal kezdte bejelentkezését, hogy Kazahsztán fontos stratégiai partnere Magyarországnak, ezért „aggodalommal figyelték” az eseményeket. Szijjártó Péter - a kazah elnök szavait magáévá téve - ezután azt mondta, hogy „Kazahsztánban megpróbálták megdönteni az alkotmányos rendet, és egy jól koordinált akció keretében támadták meg magát a kazah államot”.

Miniszterelnök úr egyébként a mai napon beszélt Tokajev elnökkel, kifejezte a szolidaritását, kifejezte a részvétét az elnök úrnak a sok-sok halálos áldozat miatt, és felajánlottuk természetesen a segítségünket” - mondta Szijjártó miniszter.

Pesti Riport: Orbán ezzel a megnyilvánulással egyértelműen, félreérthetetlenül pozícionálta magát: a népüket gyilkoló, a hatalmuk megtartásáért vérengzésre is képes diktátorok táborában talált méltó helyére.