Politika

Összenő, ami összetartozik: Orbán Viktor gratulált Vlagyimir Putyinnak

Orbán Viktor miniszterelnök megerősítette Magyarország béke iránti elkötelezettségét és készségét az Oroszországgal történő együttműködés elmélyítésére.

 

Orbán elmélyítené az együttműködést Putyinnal

A hivatalos választási eredmények után Orbán Viktor miniszterelnök gratulált Vlagyimir Putyin újraválasztásához, megjegyezve, hogy Magyarország és Oroszország kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködése a kihívásokkal teli geopolitikai körülmények között is fontos megbeszéléseket tesz lehetővé - közölte az X-en Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök megerősítette Magyarország béke iránti elkötelezettségét és készségét az Oroszországgal történő együttműködés elmélyítésére a nemzetközi jog által nem korlátozott ágazatokban, hangsúlyozva a párbeszéd fontosságát a békés kapcsolatok ápolásában.

A nap során, korábban az Orosz Föderáció Központi Választási Bizottsága jóváhagyta az oroszországi elnökválasztás eredményét. Ezzel egy időben a Központi Választási Bizottság vezetője, Ella Pamfilova bejelentette a hivatalos szavazási eredményeket is, amelyek szerint Vlagyimir Putyin a szavazatok 87,28%-át szerezte meg.

A bejelentés után Vlagyimir Putyin televíziós beszédében köszönetet mondott az oroszoknak az elnökválasztáson nyújtott támogatásukért. Megjegyezte, hogy az elmúlt kampány intenzív és felelősségteljes volt, mivel az oroszok azt az utat választották, amelyen az állam ezután indul, és ez meghatározza a jövőt maguk és gyermekeik számára.