Politika

Jakab Péter: Nincs kegyelem, nincs félrenézés, nem félünk bilincsbe verni a bűnösöket

Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött az Országgyűlés hétfői ülése. Jakab Péter azzal kezdte felszólalását, hogy ez az ország mindig akkor fejlődött, amikor a vezetői képesek voltak áldozatot hozni. „Önök nem áldozatot hoznak a népért, hanem a néptől várnak áldozatot” - mondta a kormánypárti képviselőknek.

„Önök mindent el akarnak venni a magyar emberektől”

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint nincs még egy olyan ország, ahol három százalékkal emelik a béreket és a nyugdíjakat, miközben öt százalékkal gyengül a forint, ráadásul a férfiak több mint fele még azelőtt meghal, hogy nyugdíjba mehetne.

Önök mindent el akarnak venni a magyar emberektől. A pénzüket, a jövőjüket, az egészségüket, az életüket. Amikor lehallgatják a telefonjainkat, oda is betörnek, ahol végképp semmi keresnivalójuk: a magánéletünkbe.”

Az ellenzéki politikus úgy látja, hogy a kormánypártiak Európa szegényházává tették az országot, saját magukat pedig milliárdossá. „Nincs kegyelem, nincs félrenézés, nincs megbocsátás, csak kőkemény elszámoltatás. Az ellenzéki kollégáimnak is mondom, ez lesz az új kormány hitelességi próbája.”

Jakab Péter hangsúlyozta, hogy ehhez pénz sem kell, csak akarat. Felszólalásában arra is kitért, hogy az ellenzékiek áldozatot hoztak, képesek voltak kompromisszumot kötni, és ha kell, engedni. Most készen állnak arra, hogy lebontsák a rendszert, aztán felépítsék a szabadság és jólét Magyarországát, egy olyan országot, ahol „nem az jut magasabbra, aki mélyebbre hajol”.

A miniszterelnök-jelölt tudja, hogy „harminc év mocskát” senki nem fogja harminc nap alatt helyrehozni. Nehéz lesz újjáépíteni az országot, de ha jó a cél és az irány, ha fegyelmezett a kapitány, és nem fél bilincsbe verni a bűnösöket, ha úgy képes kiállni a nemzet egysége mellett, hogy megőrzi a sokszínűséget, a nemzet nem fog eltévedni.