Politika

Négyen is versenybe szállhatnak a Jobbik elnöki székéért

Július 2-án ismét tisztújító kongresszust tart a Jobbik, amelyen Gyöngyösi Márton is indul - erősítette meg az ATV értesülését az érintett a Spirit FM műsorában. A jobbikos politikus szerint jelenleg az egyik legfontosabb kérdés a párt konszolidálása, és miután EP-képviselőként kimaradt a Jakab Péter lemondása körüli konfliktusból, az ő megválasztása ezért a konszolidáció irányába mutatna.

Azért is érzi kiemeltnek a szerepét, mivel közeleg az európai parlamenti választás, ahol egy hiteles, jobbközép-konzervatív irányt tervezne képviselni a Jobbik élén, mivel szerinte egy űr tátong ezen a területen.

Gyöngyösi Márton mellett Ander Balázs is indulna a Jobbik elnöki posztjáért, de Földi István neve is felmerült, jegyzi meg a portál. A Jobbik európai parlamenti képviselője ennek kapcsán jelezte, ő is így értesült, de hivatalossá akkor válik a dolog, ha a szándéknyilatkozatukat szétküldik a tagság felé.

A Pesti Riport értesülése szerint leadta elnöki szándéknyilatkozatát Nagy Rudolf balatoni vendéglátó-ipari vállalkozó is, aki a tavaszi elnökválasztáson is aspirált.

Van annak nem kevés diszkrét bája, hogy a zsidólistázós Gyöngyösi Márton, a színtelen-szagtalan Ander Balázs és a szexuális zaklatás gyanújába keveredett Földi István úgy próbál tenni, mintha a Jobbik elmúlt években mutatott katasztrofális politizálásához semmi közük nem lenne. Mintha nem tapsoltak volna a csúfos leégésbe torkollott „összefogáshoz”, mintha nem tapsoltak volna Jakab Péter ámokfutásához. De igen. Ez a három személy vastagon benne volt a Jobbik szétesésében, és most van bőr a képükön az elnöki tisztségre pályázni. A pofátlanság csúcsa, amit ezek - a túlélésre játszó - politikai éhenkórászok művelnek.