Politika

Már nem helyettes államtitkár Mr. Rick lánya, aki miatt pedig még törvényt is módosítottak

Vasárnap reggel hiába kereste, nem találta a kinevezett új helyettes államtitkárok között Rácz Zsófiát a Hvg. Ugyanis már nem az.

 

Rácz Zsófia és Novák Katalin: érdekes pletykák kaptak szárnyra

„A béketábor lázban él, szén kell s vörös a cél. A Norma abnorma, munkaversenyek, és pofa be koma! Május 1-ig ha jó voltál, SZOT a beutaló és a Wartburg száll” - énekelte a kilencvenes évek egyik gagyipop-előadója, Mr. Rick, akinek lánya, Rácz Zsófia mindössze 22 évesen lett az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára. A fiatal nő „felemelése” mindenkit meglepett, még a fideszeseket is.

Pedig amikor 2019 végén Novák Katalin bejelentette, hogy őt nevezi ki ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak, még törvényt is módosítottak azért, hogy a 22 éves joghallgató diploma nélkül elkezdhesse a munkát.

Kinevezése után kerülte a sajtót, 2020 nyarán az RTL kérdése elől konkrétan elsétált, de a fiatalok tanárok sem tudtak bejutni hozzá hosszú hónapokig.

„Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell. A diplomám hiánya nem hátráltat” - ezt idén februárban mondta Rácz az ELTE Politológus Műhelyének beszélgetésén.

Rácz kinevezésével kapcsolatban több érdekes pletyka is szárnyra kapott…